29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajProiect din fonduri SEE implementat la Liceul Tehnologic ”Petre Baniță” Călărași

Proiect din fonduri SEE implementat la Liceul Tehnologic ”Petre Baniță” Călărași

Proiectul “Absolvenți profesioniști pentru comunitatea noastră”, 2019-EY-PCVET-0009 a avut ca scop desfășurarea unei Vizite de Studiu de 9 zile pentru 10 cadre didactice VET, din domeniul Agricultură, management, limba engleză și 3 tutori de la partener, agentul economic Stațiunea De Cercetare – Dezvoltare Pentru Cultura Plantelor Pe Nisipuri Dăbuleni, la instituția gazdă European Educational Association Single Member Pc – Iiek Euroteam, Grecia.

Proiectul a presupus dobândirea de către participanți a competentelor, a abilităților de îmbunătățire a stagiilor de practică ale elevilor, după modelul de la partenerul grec, ce deține expertiză și experiență națională și internațională.

Perioada de implementare a proiectului a început la 01.03.2021 și se termină în 28.03.2022. Vizita de studiu s-a desfășurat în perioada 03.09.2021 – 11.09.2021 la partenerul din Grecia. Înainte de plecarea în stagiul de formare, beneficiarii au urmat un curs acreditat de pregătire lingvistică în limba engleză.

Stațiunea De Cercetare – Dezvoltare Pentru Cultura Plantelor Pe Nisipuri Dăbuleni

Stagiu de formare

În timpul stagiului de formare, cei 13 beneficiari au derulat activități în orașul Ioannina dar și la parteneri din alte localități. Stagiul de pregătire s-a desfășurat în baza unui Acord de formare prin care au fost planificate și detaliate activități de formare dar și de observare a exemplelor de bune practici, timp de 8 ore pentru fiecare zi de stagiu.

La întoarcerea din stagiul de formare, participanții au realizat un set de produse ce va eficientiza activitatea de pregătire profesională a elevilor scolii, și vor fi folosite de profesorii de specialitate împreună cu tutorii agentului economic partener.

A fost creat un Ghid cu repere metodologice privind organizarea si derularea instruirii practice cu tutorat, s-au realizat două C.D.L.-uri care sunt folosite în anul școlar 2021 – 2022, dar și un nou Acord de parteneriat cu Stațiunea de Cercetare Dăbuleni. Aceste materiale sunt prezentate și pe site-ul liceului, www.ltpb.ro.

La finalul proiectului, participanții au primit Certificate de participare, Certificate lingvistice și Europass Mobility. Valoarea totală a proiectului este de 34.525 euro, 85% reprezentând grant SEE, iar 15% cofinanțarea din bugetul național.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS