10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriMilan Academy Craiova și E-TWOW România: Parteneriat de succes pentru dezvoltarea fotbalului juvenil

Milan Academy Craiova și E-TWOW România: Parteneriat de succes pentru dezvoltarea fotbalului juvenil

Pe fondul transformărilor sociale produse de pandemie, sporturile pentru juniori au avut mult de suferit. Totuși, în ciuda faptului că nimeni din lumea sportului nu aduce în discuție lipsa competiţiilor de copii şi juniori, există academii de juniori care se pregătesc intens pentru o reîntoarcere la normalitate. Acest lucru este posibil datorită faptului că există încă interes la nivel local pentru dezvoltarea fotbalului juvenil. Şcoala de fotbal Milan Academy Craiova este una dintre puținele școli de fotbal din țară care antrenează la standarde europene.

Franciza academiei este sustinută financiar și administrată de către conducerea E-TWOW România, reprezentată de Andreea și Ovidiu Pașoi Sîrbu. E-TWOW este lider mondial în domeniul trotinetelor electrice, având fabrici în România și în Jinhua, China. Compania dezvoltă și soft pentru trotinete electrice și soluții de închiriere în regim de Ride Sharing. De-a lungul timpului, E-TWOW a susținut financiar sportivi locali talentaţi, dar Milan Academy este de departe cel mai ambiţios proiect sportiv întreprins de E-TWOW. Datorită susținerii E-TWOW și a celorlalţi sponsori, academia a reușit să își desfășoare activitatea în siguranță în condiții de pandemie.

Printre cele 11 şcoli acreditate de AC Milan din lume

Fondată în anul 2017, Milan Academy Craiova este singura școală de fotbal din România acreditată de AC Milan și una dintre cele 11 din lume! Fiind al doilea cel mai de succes club de fotbal din lume în ceea ce privește numărul de titluri internaționale, istoria clubului AC Milan este definită de performanță. Valorile care au întreținut această performanță au fost aduse în Romania de o echipă dedicată și sunt transmise mai departe juniorilor care reprezintă viitorul fotbalului.
De-a lungul timpului, juniorii de la academie au avut parte de vizite regulate din partea docenţilor Milanului, care instruiesc antrenorii academiei şi supervizează antrenamentele, dar și de călătorii în Italia, unde au participat la meciuri ale echipei de fotbal AC Milan pe stadionul San Siro.

Antrenamente în siguranţă

Pe perioada pandemiei însă, multe dintre activitațile obișnuite au fost întrerupte. Antrenamentele au fost reluate totuși, juniorii fotbaliști fiind mai motivați ca niciodată să nu lase această perioadă să le afecteze viitorul. Antrenamentele se desfășoară în condiții de siguranță cu distanțare socială, verificarea temperaturii și măsuri stricte de dezinfectare. Toți copiii au venit în continuare la pregătire, dar le lipsesc competițiile. Directorul tehnic al academiei, Jan Viorel Nicola, a declarat că momentan nu există planuri pentru competițiile de copii și juniori:
“În ciuda faptului că adulții joacă, copiilor le este refuzat dreptul de a participa la competiții, respectând aceleași norme de siguranță. Un an pierdut, fără competiții, reprezintă echivalentul a 3 ani din cariera sportivă a unui copil. Sperăm că această situație să se reglementeze în curând“.

Bază sportivă modernă, cu nocturnă

În cei aproape patru ani de activitate, numărul copiilor înscriși la Milan Academy Craiova a crescut considerabil. Mai mult decât atât, baza sportivă unde își desfașoară activitatea juniorii milanezi s-a dezvoltat continuu, devenind una dintre cele mai moderne baze sportive din România. În staff-ul academiei se regăsesc antrenori cu licenţa UEFA pentru toate categoriile de vârstă, printre care Nicola Jan Viorel, Ciocănescu Daniel, Gîrleşteanu Cătălin şi Marian Bâcu. Baza sportivă dispune de vestiare, dușuri și tribune moderne, nocturnă și teren cu gazon natural şi sintetic. Aceste dotări au fost posibile datorită susținerii venite din partea managerilor E-TWOW România, Andreea și Ovidiu Pașoi Sîrbu, menţionează directorul tehnic al academiei. “Mulţumim și sponsorilor care s-au alăturat familiei Milan Academy: Team Montage, TopGel, Plast Edilitare, Casa Dobrescu, Nitela, Vitaplus Medical, Ascet, MetalCom. Datorită lor am reușit să menținem cele mai înalte standarde de joc și antrenament. ”

Anul acesta se dorește un teren sintetic cu dimensiunile de 50 m lățime și 70 m lungime. Se fac eforturi continue pentru a asigura toate condițiile necesare juniorilor pentru a face performanță.

Milan Academy Craiova organizează înscrieri pentru băieți la categoria de vârstă 2004-2016 și fete categoria de vârstă 2008-2014. Înscrierile la academie se pot face pe site-ul oficial milanacademy.ro, la numărul de telefon 0764.863.444 sau în cadrul showroom-ului E-TWOW de pe Calea București Nr.21, Bl15A.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS