17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriANIȘOARA STĂNCULESCU: ,,Primăria Craiova și toate serviciile publice într-un singur loc, Blocul S20”

ANIȘOARA STĂNCULESCU: ,,Primăria Craiova și toate serviciile publice într-un singur loc, Blocul S20”

Blocul S 200 este un simbol al neputinței noastre colective de a mișca lucrurile, într-un ritm alert, spre viitorul pe care ni-l dorim, aici, în Craiova.

Au trecut 30 de ani, s-au investit zeci de milioane de euro, iar această clădire din centrul Craiovei este în continuare nefuncțională. O clădire goală în așteptarea unei viziuni, a unui impuls decizional care să o redea comunității craiovene, comunitate dezamăgită că, în trei decenii, niciun primar al Craiovei nu a găsit soluția punerii ei în valoare pentru binele  public.

Ce vă propun eu, Anișoara Stănculescu?

Blocul S 200, să fie o clădire în serviciul dumneavoastră. Ca primar al Craiovei voi face demersurile necesare pentru preluarea de la Universitate a blocului S 200, terminarea lucrărilor şi transformarea lui în Sediul administrativ al municipalității craiovene.
O clădire care să înglobeze toată administrația Primăriei: aparatul propriu, serviciile descentralizate (RAADPFL, Direcţia de Taxe şi Impozite, Direcţia de Asistenţa Socială, Salubritatea, Sport Club Municipal Craiova, Ansamblul Maria Tănase şi toate celelalte).
Un sediu funcțional, modern cu servicii de calitate orientate spre nevoile cetățeanului, în care fiecare craiovean să-și rezolve toate problemele legate de administrația orasului fără a mai pierde timp, nervi si bani alergând dintr-un colț în altul al Craiovei.
Mai mult decât atât, în această clădire cred că e potrivit să-și aibă sediul o instituție pe care eu o văd necesară accelerării dezvoltării si modernizării Craiovei: Consiliul pentru Modernizare Comunitară, un parteneriat instituționalizat între administratie-universitate-mediu de afaceri-mediu asociativ (sindicate, ONG-uri, asociatii socioprofesionale), for consultativ pentru Primarul Craiovei și Consiliul Local Craiova.

Actuala clădire a primăriei poate fi transformată într-un Muzeu al Identității Locale care să prezinte lumii marile repere ale destinului nostru colectiv în această urbe.

Cum creăm mobilitate urbană în zona S 200?

În paralel cu funcționalizarea Sediului Administrativ al municipalității, propun construcția unei parcări subterane pe strada Fraţii Goleşti, în spatele Blocului S200, care va deservi și primăria, şi Piața Centrală.
Totodată, din parcarea subterană se va construi un pasaj pietonal pe sub bulevardul Calea Bucureşti spre Piaţa Centrală, care va fluidiza traficul în zonă, făcând inutilă prezența unor semafoare.
Voi găsi împreună cu echipa mea de consilieri resurse financiare pentru toate aceste operațiuni. Sunt linii de finanțare europene, sunt soluții. Trebuie să rezolvăm situația acestei clădiri.

Poate așa deblocăm toate energiile pozitive ale orașului și ne punem în mișcare în ritmul necesar pentru a nu pierde cursa dezvoltării.

Rămâne așa cum am stabilit.
Voi fi primarul full time al Craiovei.
Mereu, În Serviciul Dumneavoastră!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS