9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriProiecte importante în comuna Sopot

Proiecte importante în comuna Sopot

Comuna Sopot se află în plin proces de modernizare. Primarul Cătălin Trăistaru a investit, în mandatul său, pe toate planurile. Pe lângă atenția acordată modernizării drumurilor, detaliată într-un material anterior, edilul a urmărit și alte obiective importante.

Dispensar nou

Pe plan medical, a fost construit un dispensar medical în satul Bașcov, cu fonduri de la bugetul local. Înainte de construirea acestuia, locuitorii satului erau nevoiți să meargă la medic în satul Belot. În plus, primăria a accesat fonduri prin PNDL II și pentru reabilitarea și modernizarea unităților sanitare din satele Belot și Sopot.

Trăistaru s-a concentrat și asupra proiectelor pentru educație. Sunt în desfășurare lucrări pentru reabilitarea și modernizarea Școlii Generale Sopot, cu fonduri guvernamentale în cuantum de 805.751 lei, prin PNDL II. Iar în satul Bașcov, tot prin PNDL II, se construiesc Școala Generală și o grădiniță cu program normal în satul Bașcov. „Valoarea proiectului este de peste 1,2 milioane lei. A avut loc licitația și urmează să înceapă lucrările”, precizează edilul din Sopot.

A fost achiziționată o autocamionetă cu fonduri de la bugetul local și a fost reabilitat și modernizat sediul Primăriei Sopot. Primăria a achiziționat și un buldoexcavator de tip Caterpillar, cu fonduri europene nerambursabile, în valoare de 116.000 euro.

Buldoexcavator achiziționat cu fonduri AFIR

Prin fonduri UE, locuitorii din Sopot vor avea acces gratuit la Internet în comună, datorită unui proiect finanțat de către Comisia Europeană, în valoare de 15.000 euro, Wifi4EU.
Grație unui alt proiect, cu fonduri de la bugetul local, în toate satele din comună au fost introduse lămpi led pentru iluminatul public.

Centru pentru situații de urgență

Un proiect major pentru Sopot, aflat în evaluare la CNI, este construirea unui centru permanent pentru situații de urgență. „Acest proiect prevede reabilitarea clădirii fostului liceu Sport și dotarea cu 2 autospeciale de stins incendii și o ambulanță SMURD din dotarea ISU Oltenia, precum și aducerea de personal din cadrul aceleiași instituții, care vor interveni în 6-7 comune învecinate, reducându-se foarte mult timpul de intervenție”, explică primarul Trăistaru.

Acesta transmite și că la începutul lunii a primit aprobare de la CNI pentru construirea unui cămin cultural în satul Sopot. „Urmează să demarăm procedura de licitație”, spune acesta. Tot la CNI se află în evaluare și un proiect pentru înființarea unei rețele de apă și canalizare.
Primăria Sopot a demarat și procedura pentru introducerea rețelei de gaze naturale, având deja un aviz de principiu de la furnizor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS