10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriModernizarea drumurilor, o prioritate în comuna Sopot

Modernizarea drumurilor, o prioritate în comuna Sopot

Primăria comunei Sopot a acordat, în ultimii ani, mare atenție modernizării drumurilor. Primarul Cătălin Trăistaru spune că proiectele de infrastructură sunt esențiale pentru localitate.

Astfel, în mandatul edilului, a fost asfaltat drumul comunal DC 73 Belot – Bașcov, pe o lungime de 4 kilometri. Proiectul a fost realizat prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDL) I, cu fonduri de la Guvern.

În plus, primăria are în derulare un proiect pentru asfaltarea de străzi de interes local, în cadrul unui proiect în valoare de peste 18 milioane lei, tot cu fonduri de la Guvern. Proiectul prevede asfaltarea a 11,6 kilometri străzi și ulițe sătești, în toate satele din comună. Lucrarea a început în decembrie 2019, pe strada Sârscenilor din satul Sârsca, strada Dispensarului din satul Belot și strada Primăriei, din satul Sopot. În prezent, lucrările au fost sistate, proiectul urmând să fie finanțat de Compania Națională de Investiții.

Nici drumurile de exploatare agricolă nu au fost uitate de administrația locală. Primarul Cătălin Trăistaru spune că este în desfășurare un proiect prin care se va asfalta drumul de exploatare agricolă care face legătura între satele Pietroaia-Bașcov-Sopot, pe o distanță de 11 kilometri. Proiectul a fost demarat în cadrul AFIR, cu fonduri europene de 1,4 milioane euro și se află în faza de licitație.

Pe lângă aceste proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii, primăria a investit și în planul sănătății, al educației și pe plan social. Despre acestea, într-un material viitor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS