25.9 C
Craiova
vineri, 18 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Bani & Afaceri Modernizarea drumurilor, o prioritate în comuna Sopot

Modernizarea drumurilor, o prioritate în comuna Sopot

Primăria comunei Sopot a acordat, în ultimii ani, mare atenție modernizării drumurilor. Primarul Cătălin Trăistaru spune că proiectele de infrastructură sunt esențiale pentru localitate.

Astfel, în mandatul edilului, a fost asfaltat drumul comunal DC 73 Belot – Bașcov, pe o lungime de 4 kilometri. Proiectul a fost realizat prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDL) I, cu fonduri de la Guvern.

În plus, primăria are în derulare un proiect pentru asfaltarea de străzi de interes local, în cadrul unui proiect în valoare de peste 18 milioane lei, tot cu fonduri de la Guvern. Proiectul prevede asfaltarea a 11,6 kilometri străzi și ulițe sătești, în toate satele din comună. Lucrarea a început în decembrie 2019, pe strada Sârscenilor din satul Sârsca, strada Dispensarului din satul Belot și strada Primăriei, din satul Sopot. În prezent, lucrările au fost sistate, proiectul urmând să fie finanțat de Compania Națională de Investiții.

Nici drumurile de exploatare agricolă nu au fost uitate de administrația locală. Primarul Cătălin Trăistaru spune că este în desfășurare un proiect prin care se va asfalta drumul de exploatare agricolă care face legătura între satele Pietroaia-Bașcov-Sopot, pe o distanță de 11 kilometri. Proiectul a fost demarat în cadrul AFIR, cu fonduri europene de 1,4 milioane euro și se află în faza de licitație.

Pe lângă aceste proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii, primăria a investit și în planul sănătății, al educației și pe plan social. Despre acestea, într-un material viitor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Parcului Național Yosemite, închis din cauza incendiilor

Incendiile din statul american California au determinat...

ȘTIRI GdS

Filmele revin pe marele ecran la Inspire Cinema

Suspansul ne-a fost încercat la maximum în decursul acestei veri, în ceea ce privește redeschiderea cinematografelor la nivel național, dar și după...

Cum se va face poprirea electronică pe conturile datornicilor

Ca să nu le mai blocheze toate conturile debitorilor, ANAF pregătește poprirea electronică. Pentru a fi posibilă, Fiscul trebuie să aibă acces la conturile bancare ale datornicilor. Iată cum ar putea fi simplificate popririle de anul acesta.

Inițiative generoase pentru diversificarea ofertei culturale și turistice a...

35 de milioane de euro este valoarea principalelor investiții pe care Consiliul Județean le-a finalizat sau le are în derulare în domeniul...

Scrisoare deschisă adresată membrilor și simpatizanților USR

Ați auzit multe lucruri despre mine în această campanie și foarte puține dintre ele sunt adevărate. De aceea, am decis să mă...

ANAF nu mai face popriri, dar blochează temporar toți...

În cazul în care există debitori care nu și-au achitat sumele la termenele legale, Fiscul nu mai poate face popriri clasice pe conturi până pe 25 octombrie. Însă ANAF instituie popriri asigurătorii și sechestru asigurător, in cazul in care debitorul este suspect de neplata. Astfel că unii datornici nu se pot folosi de acei bani din propriile conturi.

Ambasadorul Elveției în România, în vizită la șantierul fabricii...

Craiova, 16 septembrie, 2020 - Clariant, companie inovatoare și sustenabilă axată pe produse chimice de specialitate, a primit recent vizita Excelenței Sale...