11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajCând au apărut cele mai populare jocuri de cazino?

Când au apărut cele mai populare jocuri de cazino?

Istoria jocurilor de noroc este strâns legată de cea a umanității, deoarece, indiferent cât de departe am merge în trecut, găsim dovezi ce atestă faptul că oamenii se adunau în grupuri și practicau diferite jocuri de noroc. Atât în China (2.300 BC), cât și în Egiptul Antic sau pe teritoriul Imperiului Roman, membrii claselor sociale înalte practicau diferite jocuri de zaruri, pariuri pe lupte sau organizau chiar forme rudimentare de loterii.

Astăzi, cele mai populare jocuri de noroc sunt accesibile oricui, în locații terestre și, mai ales, pe internet. În ambele cazuri, cei mai mulți preferă mizele reale, însă destui sunt și cei care joacă pe mize virtuale.

În ceea ce privește tipul de jocuri de cazino cu cei mai mulți fani, ei bine, se pare că nu este nimic nou sub soare. Principalele alegeri rămân în continuare sloturile, ruleta și blackjackul, jocuri inventate de sute de ani, dar care, iată, se mențin în topuri chiar și în secolul tehnologiei.

Când au apărut cele mai populare 3 jocuri de cazino?

Sloturile

În anul 1891, Sittman și Pitt din Brooklyn puneau la punct primul aparat de tip slot, un joc mecanic cu 5 role și cărți de joc drept simboluri. Pentru fiecare rotire, clienții introduceau o fisă de 5 cenți și trăgeau de manetă. Câștigurile nu se acordau în bani reali, ci în diferite produse din barurile în care erau amplasate – băuturi, țigări, cafea. Tot în acea perioadă, Charles Fey lansa un joc asemănător, denumit Liberty Bell. Acesta plătea în mod automat câștigurile, așa că a devenit în scurt timp un succes.

 La începutul anilor 1900, mai multe companii americane au preluat ideea și au construit aparate asemănătoare, astfel că în curând ele puteau fi găsite și în locații precum frizerii sau service-uri auto.

Liberty Bell – primul slot

 Simbolurile cu fructe au fost introduse pe rolele de joc inițial de Herbert Mills, alături de alte îmbunătățiri, iar vânzările au crescut și mai mult.

Anul 1940 a fost cel în care compania Bally din Chicago a creat primul slot mai înalt, ce stătea pe propriile „picioare”, fără a mai fi fost nevoie de diferiți suporți. Mai mult decât atât, noul aparat era și primul înzestrat cu lumini și posibilitate de selectare a rolelor de joc.

 În 1963 a fost lansat slotul Bally’s Money Honey, care s-a remarcat printr-o mai mare ușurința la manevrare și eliberarea a mai multor monede în cazul câștigurilor. În interiorul său producătorii instalaseră un fel de buncăr electric ce permitea în premieră contorizarea mai multor monede.

 Despre primul slot video se poate vorbi în 1976, an în care Fortune Coin Company lansa un slot cu display de 48 cm „împrumutat” de la un televizor Sony și tablou complet electronic. Imediat după aceea, metoda a fost introdusă și la aparatele de tip video poker, designul și grafica au fost îmbunătățite și au apărut bonusurile și jackpoturile progresive.

În 1997 WMS Industries a lansat slotul Reel’ Em, primul care oferea rundele gratuite într-o fereastră nouă, funcție apreciată foarte mult de jucători.

 Sloturile moderne funcționează în baza aceluiași principiu ca acum 130 de ani – role cu simboluri și plăți automate – însă evident vorbim acum de realizări extraordinare din punct de vedere al graficii video, al coloanelor sonore sau a diferitelor funcții.

În zilele noastre, jocuri de cazino precum : Sizzling Hot, Book of Ra sau Burning Hot folosesc exact aceelasi principiu dezvoltat de mai bine de 100 de ani insa au adaugat si tehnologia moderna, iar rezultatul este unul spectaculos.

Ruleta

Dacă în cazul sloturilor nu este chiar foarte clar care dintre mașinăriile lui Fey și Sittman & Pitt a fost prima, în ceea ce privește apariția ruletei, lucrurile sunt ceva mai clare. Jocul a fost practicat pentru prima oară la Paris în anul 1796 (într-o formă foarte asemănătoare cu cea de astăzi), după ce matematicianul și filozoful francez Blaise Pascal a inventat roata ruletei, în timp ce încerca să pună la punct o mașinărie de tip perpetuum mobile. Numele jocului vine din francezul „roulette”, care înseamnă roată mică.

Popularitatea ruletei a atins cote foarte ridicate în cea de-a doua jumătate a secolului XX, perioadă în care a contribuit din plin și la ridicarea celebrului oraș american Las Vegas.

Ruleta este unul dintre cele mai aprecite jocuri

Începând cu anul 1997, ruleta, alături de blackjack și câteva sloturi video, au ajuns și pe internet, odată cu apariția primilor operatori de gambling online. Acum oamenii nu mai erau nevoiți să facă deplasări lungi pentru a-și încerca norocul la mesele de ruletă, însă atmosfera jocului a fost departe de cea reală până în anul 2010, an în care au fost puse la punct primele studiouri de live casino. În prezent, toți operatorii de cazino online care se respectă au secțiuni de cazino live, iar Realitatea Virtuală și tehnologia 5G promit ca experiența jocurilor să ajungă la un alt nivel cât de curând.

Blackjack

Originile acestui fascinant joc cunoscut și sub numele de 21 nu se cunosc cu exactitate. Unii istorici cred că ar fi fost jucat pentru prima oară în Grecia antică, iar alții la Roma. Totuși, prima referire în scris legată de acest joc are loc în anul 1600, atunci când faimosul Miguel de Cervantes, autor al romanului „Don Quixote”, vorbea despre jocul spaniol Ventiuna (21) în povestirea „Rinconete y Cortadillo”. O sută de ani mai târziu, tot în Franța, se juca „Vingt-et-Un”, variantă mai apropiată de ceea ce se joacă astăzi. Aceasta se pare că ar fi fost derivată din jocurile „Chemin de Fer” și „French Ferme”.

Încadrat în aceeași categorie a jocurilor de noroc, alături de sloturi sau ruletă, jocul de blackjack nu depinde nici pe departe doar de noroc. La fel ca și pokerul, blackjack implică multă strategie, iar în cazul jucătorilor experimentați, avantajul casei poate scădea chiar și sub 1%. Iată deci de ce este acest joc atât de iubit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS