8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinComoara neașteptată descoperită într-un oraș scufundat

Comoara neașteptată descoperită într-un oraș scufundat

O comoară neaşteptată a fost descoperită într-un oraş scufundat în Egiptul Antic. Rămăşiţele unui templu şi numeroase artefacte, printre care bijuterii de aur, monede şi piesa lipsă dintr-o ambarcaţiune au fost descoperite de scafandrii în Heracleion.

Potrivit Ministerului Antichităţilor din Egipt, după două luni de cercetări, arheologii au descoperit rămăşiţele unui templu de mari dimensiuni, inclusiv coloanele sale de piatră şi urmele unui templu grecesc mai mic, îngropat sub un strat de un metru de sedimente.

În ambarcaţiune a fost găsită o comoară: monede de bronz şi de aur, dar şi bijuterii. Monedele de bronz descoperite în Heracleion datează din timpul regelui Ptolemeu al II-lea, care s-a aflat la putere în perioada 283 – 246 î.Hr. De asemenea, echipa de arheologi a descoperit obiecte de olărit datând din secolele al III-lea şi al IV-lea î.Hr., a notat Ministerul.

Toate artefactele descoperite în Canopus indică faptul că şi acesta a fost un oraş efervescent. Oraşul datează din secolul al IV-lea î.Hr. până în perioada islamică.

Vezi articolul integral AICI

Raluca-Maria Nedelea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS