Propune o nouă destinație transfrontalieră pentru turism intre Bulgaria – România, în legătură cu implementarea proiectului “Moștenirea religioasă dincolo de graniță” – ROBG-509 – cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională în cadrul programului Interreg V-A România – Bulgaria.
Această lucrare este un produs al proiectului nostru prin care se prezintă potențialul moștenit de Biserica Ortodoxă în scopul dezvoltării turismului religios, în zona celor două regiuni din Bulgaria și România pe care le acoperă acest proiect. În această cercetare au fost analizate lăcașurile de cult ortodoxe ca resurse turistice antropice ce contribuie la dezvoltarea turismului religios în această regiune transfrontalieră.
Analiza situației zonelor transfrontaliere ca destinații turistice este structurată după cum urmează:
- 1.Oportunități pentru promovarea și dezvoltarea turismului religios în zonele transfrontaliere dintre Bulgaria și România.
- 2.Analiza infrastructurii și suprastructurii generale și turistice în zonele transfrontaliere.
- 3.Rolul sectorului public în dezvoltarea turismului religios în regiunile de cooperare transfrontalieră.
- 4.Analiza SWOT a zonelor transfrontaliere Bulgaria- România ca destinații tusristice pentru turismul religios.
În ultima parte lucrarea prezintă un cadru strategic pentru dezvoltarea turismului religios în zonele transfrontaliere dintre Bulgaria și România:
- 1.Viziunea, misiunea, obiectivele și prioritățile strategiei: Viziunea și misiunea strategiei / Obiectivele operative și prioritățile strategiei / Indicatorii de atingere a obiectivelor și priorităților strategiei / Grupuri țintă, cuprinderea strategiei
- 2.Plan de acțiune de comunicare
- 3.Concepția de dezvoltare a traseelor turistice pentru turism religios: Caracteristica generală a traseelor turistice pentru turism religios / Tipuri de trasee turistice pentru turism religios