10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajFRF ia în calcul devansarea partidelor din Liga 1 programate înainte de barajul cu Islanda pentru EURO 2020

FRF ia în calcul devansarea partidelor din Liga 1 programate înainte de barajul cu Islanda pentru EURO 2020

Conform unui material publicat în cursul acestei săptămâni pe frf.ro, directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, Mihai Stoichiță, a propus în cadrul ședinței Comitetului Executiv de marți, 14 ianuarie, ca partidele din Liga 1 programate cu câteva zile înainte de barajul pentru EURO 2020 să se dispute mai devreme.

Propunerea vine ca urmare a faptului că, în cazul în care s-ar respecta programul actual, ultimele partide din campionatul intern ar avea loc pe 23 martie, cu doar 3 zile înainte de meciul din Islanda, meci de o importanță crucială pentru fotbalul românesc.

”Această propunere vine în urma discuțiilor avute cu selecționerul Mirel Rădoi, care ar putea avea la dispoziție jucătorii începând de sâmbătă dimineață. Am câștiga astfel o zi sau chiar două pentru a pregăti duelul cu Islanda. Am găsit înțelegere la reprezentanții cluburilor din Liga 1 în CEx și sperăm să găsim și la deținătorii de drepturi”, a declarat Răzvan Burleanu, potrivit sursei citate.

Barajul pentru EURO 2020

Cu noul selecționer Mirel Rădoi pe bancă, tricolorii își joacă ultima șansă de calificare la EURO 2020 pe 26 martie 2020, atunci când este programat barajul cu Islanda. Se joacă o singură partidă, la Reykjavik, însă nu este singura pe care trebuie să o câștigăm pentru a ne asigura prezența la EURO. Dacă trecem de Islanda, vom întâlni în finala barajului câștigătoarea partidei dintre Bulgaria și Ungaria.

În cazul în care ne calificăm, vom juca la EURO 2020 în Grupa C, alături de Olanda, Ucraina și Austria. Partida cu Olanda va avea loc la Amsterdam (22 iunie), iar cele cu Austria (14 iunie) și Ucraina (18 iunie) la București, pe Arena Națională.

Când se reia Liga 1?

Liga 1 urmează să se reia la finalul lunii ianuarie. Runda cu numărul 23 debutează cu partida dintre U Craiova și Gaz Metan Mediaș, programată vineri, 31 ianuarie, de la ora 20:00. Două zile mai târziu, se joacă derbiul campionatului, CFR Cluj vs. FCSB, o ocazie foarte bună pentru bucureșteni să se apropie la doar două puncte de clujeni. În caz contrar, dacă CFR se impune, distanța dintre cele două echipe va ajunge la 8 puncte.

Cu 4 etape înainte de finalul sezonului regulat, CFR este lider în Liga 1, cu 44 de puncte, iar FCSB este pe 3, cu 39 de puncte. „Roș-albaștrii” au însă o restanță de disputat, în compania ultimei clasate, FC Voluntari, astfel că au toate șansele să mai adauge 3 puncte în clasament. Pe locul 2 se află Astra Giurgiu, cu 43 de puncte, Craiova e pe 4 cu 37 de puncte, iar pe locurile 5 și 6 se află Gaz Metan Mediaș – 36 de puncte și FC Viitorul – 35 de puncte. Constănțenii au avut parte de un final de an foarte slab, pierzând 4 din ultimele 5 partide disputate în Liga 1.

CFR Cluj este principala favorită

Pe site-ul agenției de pariuri online Betano, cotele antepost pe piața Câștigător Liga 1 2020 indică o luptă în doi. CFR Cluj este principala favorită cu o cotă de 1.90 iar FCSB este creditată cu șansa a doua la o cotă de 3.00. De aici, cotele cresc serios: Astra Giurgiu 10.00, U Craiova 15.00, Viitorul Constanța 25.00, Gaz Metan 150.00, FC Botoșani 200.00, Dinamo 300.00 și Sepsi 500.00. Cotele oferite de Betano sunt printre cele mai mari din România. Betano este un nume foarte popular în țara noastră, iar acest lucru se datorează cotelor foarte bune și ofertei de bun venit – Betano bonus dar și parteneriatelor încheiate cu două din cele mai iubite echipe de fotbal din țara noastră, U Craiova și FCSB.

Ultima etapă din sezonul regulat este programată pe 22 februarie, imediat după aceea urmând să înceapă partidele din Play Off și Play Out.

(14861-cd).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS