21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljInvestiţii masive în comuna Valea Stanciului

Investiţii masive în comuna Valea Stanciului

Comuna doljeană Valea Stanciului va avea 52 de kilometri de reţea de canalizare şi 20 de kilometri de drumuri asfaltate.

Comuna Valea Stanciului se află într-un amplu proces de modernizare la capitolul infrastructură.

Cele peste 17 milioane de euro care s-au investit şi se investesc în canalizare şi asfaltarea de drumuri vor schimba faţa comunei şi vor aduce, implicit, un confort sporit celor peste 5.000 de locuitori.

În total, este vorba de 20 de kilometri de reţea de canalizare – opt pe strada principală şi de alţi 12 pe străzile secundare, proiect în valoare de două milioane de euro.

Şi acesta ar fi doar începutul, după cum susţine edilul-şef al comunei Valea Stanciului, Ovidiu Gîngioveanu.

Ovidiu Gîngioveanu, primarul comunei Valea Stanciului
Ovidiu Gîngioveanu, primarul comunei Valea Stanciului

„Suntem în lucru cu canalizarea, sunt deschise mai multe şantiere şi se munceşte intens. Pot spune că lucrările sunt aproape finalizate. Urmează să fie montate staţiile de epurare, care au fost deja aduse. Sperăm ca, până la începutul iernii, să finalizăm canalizarea“, a precizat primarul.

Proiect pentru încă 32 km de canalizare în comuna Valea Stanciului

În comuna Valea Stanciului se lucrează la introducerea reţelei de canalizare
În comuna Valea Stanciului se lucrează la introducerea reţelei de canalizare

Autorităţile locale au în lucru şi proiectul privind extindere reţelei de canalizare, pe o lungime de 32 km. Acesta are o valoare de circa cinci milioane de euro şi va fi finanţat din Fondul de Dezvoltare şi Investiţii (FDI).

„Din păcate, nu am reuşit să introducem canalizarea decât pe o lungime de 20 km. De aceea este obligatoriu ca la închiderea acestui proiect, după recepţie, să demarăm un proiect pentru extinderea canalizării. La fel cum va trebui să procedăm şi cu reţeaua de apă. Asta pentru ca toţi cetăţenii din comună să beneficieze de apă şi canalizare. Acum venim cu conducta de canalizare pe strada principală şi pe unele străzi secundare. Mulţi cetăţeni sunt deja interesaţi de reţeaua de canalizare şi vin cu propuneri de racordare. Eu mi-aş dori însă ca şi racordarea să o facem printr-un proiect cu fonduri nerambursabile, pentru că puţini oameni din comună ar avea banii necesari pentru racordare“, susţine primarul Ovidiu Gîngioveanu.

Edilul a mai menţionat că sunt ceva probleme cu finalizarea reţelei de apă, „un proiect vechi pe care sperăm ca până la finele anului 2020 să-i facem evaluarea şi să îl ducem la bun sfârşit“.

„Este un proiect din 2007 preluat cu multe probleme tehnice. Asta pentru că de-a lungul anilor s-au modernizat staţiile de epurare şi tratare a apelor şi a trebuit ca pe final de proiect să venim cu utilaje mai performante ca să avem apă potabilă. Este însă nevoie de un nou proiect pentru extinderea reţelei de apă, pentru că cel iniţial nu e suficient pentru a asigura apa la nivelul întregii comune. În plus, ne trebuie şi o staţie performantă de tratare şi epurare a apei“, adaugă edilul.

Străzile din Valea Stanciului, asfaltate cu zece milioane de euro

Pe lângă canalizare, în comuna Valea Stanciului se vor deschide şi alte şantiere.

n Valea Stanciului vor fi asfaltate majoritatea drumurilor din comună
n Valea Stanciului vor fi asfaltate majoritatea drumurilor din comună

Asta pentru că va demara asfaltarea mai multor drumuri, în cadrul unui proiect în valoare de zece milioane de euro.

Banii au fost obţinuţi de la bugetul de stat, prin Fondul de Dezvoltare şi Investiţii.

„Cel mai mare proiect şi mulţumirea mea sufletească este că din Fondul de Dezvoltare şi Investiţii am primit zece milioane de euro pentru asfaltarea străzilor în comună. Sunt foarte mulţumit de acest proiect, mai ales că în urma canalizării rămâne foarte mult deranj“, susţine Ovidiu Gîngioveanu.

Proiectul „Asfaltare străzi rurale în comuna Valea Stanciului“ presupune modernizarea a aproape 20 de kilometri de drumuri din localitate.

La finalizarea acestuia, în iunie 2020 potrivit contractului, comuna Valea Stanciului va avea aproape 80 la sută din drumuri asfaltate.

În Valea Stanciului vor fi asfaltate majoritatea drumurilor din comună. Investiţia se ridică la zece milioane de euro.
În Valea Stanciului vor fi asfaltate majoritatea drumurilor din comună. Investiţia se ridică la zece milioane de euro.

„Noi am venit la acest proiect şi cu o cotă de cofinanţare de la bugetul local. Asta ne-a ajutat să câştigăm punctaj şi să obţinem finanţarea. Este un lucru extraordinar, care ne permite să demarăm cât mai repede lucrările. În vara anului viitor vom avea aproape 80 la sută din comună asfaltată“, a mai spus edilul.

Acesta a obţinut deja avansul de la FDI şi se declară mulţumit sufleteşte că va reuşi să le ofere locuitorilor comunei un standard modern de viaţă.

„La vară, străzile din Valea Stanciului vor avea un aspect modern. Sunt mulţumit că prin munca noastră şi cu ajutorul lui Dumnezeu vom oferi locuitorilor comunei un standard modern de viaţă“, a conchis primarul Ovidiu Gîngioveanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS