6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024

#SchimbaPeVerde cu CEZ

(P): Preferi soluțiile eficiente energetic? Te orientezi către alternativele mai puțin poluante, reciclezi? Alege să consumi doar energie regenerabilă!

Cu CEZ Verde, toți cei care își propun să protejeze natura, caută soluții pentru reducerea amprentei lor asupra mediului au posibilitatea de a consuma 100% energie regenerabilă. Alătură-te și tu generației verzi sprijinită de CEZ Vânzare!

Cum #SchimbiPeVerde?

Furnizorul de energie electrică și gaze naturale CEZ Vânzare a lansat anul acesta, la nivel național produsul CEZ Verde, destinat atât clienților casnici, cât și companiilor.

Poți opta simplu și rapid pentru CEZ Verde, produs cu 100% energie regenerabilă:

De unde vine energia ta verde?

Energia aferentă produsului CEZ Verde provine integral din cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa, deținut de Grupul CEZ în Dobrogea, cu o putere totală instalată de 600 MW.

Cifrele verzi ale parcului eolian CEZ:

  • turbina eoliană are o înălțime de 100 de metri, fiind realizată din oțel și fibră de sticlă – de aici se poate admira unul din cele mai frumoase și inedite peisaje;
  • producția medie anuală a unei turbine eoliene este de aproximativ 6 GWh, echivalentul unui consum anual de energie electrică a 3.000 de gospodarii;
  • viteza medie anuală a vântului este de 6 m/s;
  • producția maximă de energie la nivelul anului 2018 a fost de 145 Gwh lunar și 12 GWh zilnic;
  • parcul eolian CEZ a găzduit în luna mai 2019 o experiență la nivel mondial: primul DJ care a mixat pe o turbină eoliană;
  • zona CEZ din cadrul Festivalului Neversea 2019 a fost alimentată exclusiv cu energia regenerabilă produsă în parcul eolian în perioada evenimentului.

#SchimbăPeVerde este îndemnul care va transformă în membrii generației verzi iar CEZ Vânzare este partenerul de lungă durată alături de care va puteți bucura de beneficiile energiei electrice produse în cel mai mare parc eolian de pe uscat din Europa.

Cine mai este alături de tine în drumul către un viitor verde?

Conform studiului „Percepția românilor despre un viitor «verde»[1]”, inițiat de Grupul CEZ în România, peste jumătate dintre respondenți (62,72%) dintre români încearcă să aibă un impact pozitiv asupra mediului prin acțiunile lor de zi cu zi. Dintre românii care sunt responsabili față de mediu, 7 din 10 au grijă să nu arunce gunoaie în spații nepermise, 6 din 10 reciclează selectiv gunoiul, iar peste 2 din 10 încearcă să diminueze consumul de apa și energie.

Potrivit unui studiu realizat de agenția Reveal Marketing Research[2] pentru Grupul CEZ în România, 75% dintre respondenții persoane juridice, respectiv 59% dintre persoanele fizice, asociază energia verde cu un produs oferit de furnizorii de energie electrică.

[1] Studiul a fost derulat în perioada 2-6 mai 2019 pe platforma ivox.ro, pe un eșantion de 1368 respondeți din mediul urban, reprezentativi din punct de vedere statistic.

[2] Rezultatele se bazează pe un studiu de piață realizat în perioada 1.06 – 17.06 pe un eșantion de 1800 respondenți și 750 companii, cu metodologia CAWI (Computer Assisted Web Interview). Indicatorii măsurați în evaluarea conceptului “Energie verde” sunt: atractivitate generală, utilitatea serviciului, intenția de achiziție a acestuia, precum și bariere și beneficii percepute.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS