5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriEchipa Plusauto, experienţe memorabile printre gheţarii din Islanda cu Ford Ranger Raptor

Echipa Plusauto, experienţe memorabile printre gheţarii din Islanda cu Ford Ranger Raptor

Opt temerari de la Plusauto au încheiat o nouă expediţie în Islanda, după aventura de anul trecut de la Cercul Polar, unde au parcurs 11.000 de kilometri cu Ford EcoSport. De data aceasta, adrenalina unei aventuri din Islanda a fost făcută cu noul Ford Ranger Raptor. Iată ce au povestit curajoşii la întoarcere.

Opt temerari craioveni pasionați de off-road și de aventură, de la Ford Plusauto, s-au aventurat într-o nouă expediţie în ţinuturi pitoreşti şi greu accesibile, în Islanda. „Ranger Raptor Iceland – Going to the limits!” este numele expediției, în care au fost testate abilităţile noului Ford Ranger Raptor.

Echipa Ford Plusauto, expediţie pe 7.500 de kilometri

„Islanda, «copilul năzdrăvan» al Europei, o țară în care vulcanii activi se îmbină cu ghețarii și gheizerele fierbinți, și noul Ford Ranger Raptor, un adevărat «badass» al mașinilor de teren, sunt ingredintele perfecte pentru o experiență off-road de neuitat“, anunţa echipa Ford Plusauto, înainte de plecarea în expediţie.

Plusauto cu #Raptor in Islanda. Seria 1

Prima compilație video cu #Raptor în Islanda realizat din materialele adunate acolo. Acordați 1 minut și nu veți regreta 🙂 . Ceea cu nu se poate vedea în film este determinarea noastră de a conduce mașinile #Ford #Raptor în cele mai pustii și grele drumuri din Islanda!

Gepostet von FORD Plusauto am Freitag, 16. August 2019


În călătoria lor, craiovenii au parcurs un traseu de 7.500 de kilometri, pe cele mai frumoase și sălbatice drumuri din Europa. Pe lângă cărările șerpuite și curbele strânse, temerarii au avut de înfruntat multe alte provocări. Una dintre ele era o călătorie lungă de aproximativ 54 de ore cu ferryboat-ul, traversând Marea Nordului și Oceanul Atlantic.

Adrenalină la maximum, cu Ford Ranger Raptor

În cursul expediţiei, noul Ford Ranger Raptor s-a comportat exemplar. Temerarii au povestit că au avut parte de multă adrenalină, „la bordul” puternicului Range Raptor.


„Râurile se traversează în diagonala în sensul de curgere, cu viteza constantă şi nu se traversează acolo unde sunt înguste sau liniştite. Albiile râurilor se pot schimba de la o zi la alta aşa că nu ştii exact pe unde poti trece sau ce poti gasi in ele. Pt raul Krossa, cel mai greu din traseul nostru, preventiv am montat chingile de remorcare iar cel mai viteaz dintre noi s-a echipat cu salopeta de pescar cu cizme ca sa poata intra la nevoie in apa de 3 °C. Este complet interzis să deschizi uşile maşinii rămase în râu, de aceea astfel de trasee se parcurg in grup de masini. Krossa a trebuie sa-l trecem dus-întors aşa că la întoarcere trebuia alt drum ca să respectăm regula diagonalei! Noroc cu tractorul care ne-a arătat drumul. Adrenalină la maximum cu Raptor, în Islanda!”, au scris membrii expediţiei pe pagina de Facebook a Ford Plusauto.

Spirit de echipă la Ford Plusauto, specific românesc

Craiovenii au parcurs a patra expediţie, în locuri greu accesibile din lume. „Am dus cu mândrie în „ţara de foc şi gheaţă” spiritul de echipă românească. Al patrulea proiect şi cel mai mare, realizat de Plusauto în colaborate cu Ford”, au scris pe pagina de Facebook a Ford Plusauto membrii expediţiei.

O experienţă desprinsă, parcă, dintr-o scenă de film

Unul dintre liderii expediţiei în Islanda a povestit pe pagina sa de Facebook una dintre cele mai interesante experienţe petrecute printre gheţarii din Islanda.

„Am terminat cu bine expediţia şi pot să vă împărtăşesc cel mai tensionat moment. Este cel din ziua traversării traseului pustiu dintre Nyiadur şi Askja. Ora 4 dimineaţa, temperatura 2°C, cu vânt de 90 km/h dinspre gheţar şi vadul unui râu de 1 metru adâncime. Maşina colegilor fotoreporteri rămâne fără frâne după o lovitură nefericită cu un bolovan în rau. Soluţii? Una singură: Marius, colegul nostru, care a rezolvat problema în 20 de minute. A blocat conducta ruptă şi a folosit ca „înlocuitor” de lichid de frână, horinca noastră din România.

P.S.: Cel mai apropiat service era la 1 zi de mers cu maşina”, a povestit unul dintre liderii expediţiei Plusauto.

Partenerii oficiali ai acestei expediții au fost Unicredit Leasing, Castrol, Ford Motorcraft, Dumagas, Vip Auto Distribution şi Berner.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS