17.6 C
Craiova
luni, 13 iulie, 2020
Știri de ultima oră Bani & Afaceri Echipa Plusauto și noul Ford Ranger Raptor, expediţie spre Islanda

Echipa Plusauto și noul Ford Ranger Raptor, expediţie spre Islanda

Echipa Ford Plusauto a pornit, sâmbătă, într-o nouă aventură. După ce, în 2018, două maşini Ford Ecosport ST-Line parcurgeau 11.000 de kilometri în drumul lor spre Cercul Polar Artic, echipa Plusauto a plecat acum într-o altă expediție memorabilă: spre Islanda.

„Ranger Raptor Iceland – Going to the limits!” este numele expediției care are drept protagoniști opt temerari craioveni, pasionați de off-road și de aventură, şi noul Ford Ranger Raptor.

În călătoria lor, craiovenii au de parcurs un traseu de 7.500 de kilometri pe cele mai frumoase și sălbatice drumuri din Europa. Pe lângă cărările șerpuite și curbele strânse, temerarii o să aibă parte și de o călătorie lungă de 54 de ore cu feribotul, traversând Marea Nordului și Oceanul Atlantic.

Echipa Plusauto
Echipa Ford Plusauto care a plecat în expediţia din Islanda

„Islanda, «copilul năzdrăvan» al Europei, o țară în care vulcanii activi se îmbină cu ghețarii și gheizerele fierbinți, și noul Ford Ranger Raptor, un adevărat «badass» al mașinilor de teren, sunt ingredintele perfecte pentru o experiență off-road de neuitat“, anunţă echipa Plusauto.

Echipa Plusauto și noul Ford Ranger Raptor, expediţie spre Islanda
Echipa Plusauto și noul Ford Ranger Raptor, expediţie spre Islanda

Întreaga aventură a temerarilor din Bănie poate fi urmărită pe paginile de Facebook și Instagram ale Ford Plusauto. Partenerii oficiali ai acestei expediții sunt Unicredit Leasing, Castrol, Ford Motorcraft, Dumagas, Vip Auto Distribution şi Berner.

GALERIE FOTO cu echipa Plusauto și noul Ford Ranger Raptor AICI.

Până la Cercul Polar de Nord şi înapoi, în doar 12 zile

În urmă cu un an, o echipă de la Ford Plusauto a avut parte de o altă aventură memorabilă: a parcurs distanţa de 11.000 de kilometri dus-întors din Craiova până la Cercul Polar de Nord, în doar 12 zile.

Expeditie Ford Plusauto la Cercul Polar
Cei şapte craioveni care au pleacat, anul trecut, în expediția către Cercul Polar, cu două mașini Ford EcoSport produse la Craiova

Cei şapte membrii ai expediției de atunci s-au îmbarcat în două mașini Ford Ecosport ST-Line, echipate cu motor EcoBoost de 1L – 140 CP, fabricat în totalitate la Craiova, și au pornit spre destinație în data de 26 iunie 2018. La mașinile Ford EcoSport, temerarii au vrut să testeze atât motorul, cât și consumul de combustibil, având în vedere că traseul ales de organizatorii expediției presupunea atât drumuri de munte, cât și autostrăzi.

După aproximativ 4.700 de kilometri pe drumuri șerpuite prin munti, kilometri de tunele, poduri suspendate deasupra fiordurilor Norvegiei, la temperaturi cuprinse între 0 și 25 de grade Celsius, nonconformistul și curajosul Ford Ecosport fabricat la Craiova a trecut cu brio testul de anduranță și a ajuns la Cercul Polar Arctic.

A fost cea mai interesantă expediție pe care am organizat-o până în prezent. Noul Ford Ecosport s-a comportat perfect pe tot parcursul expediției. Motorul pe benzină de 1L 140 CP, cu un cuplu de 170 nm, fabricat și el la Craiova, s-a comportat excelent pentru urcușurile și pantele abrupte din teritoriul Norvegiei, dar și pe autostrăzile din Germania , unde nu sunt limite de viteză. La sfârșitul expediției am avut zero probleme tehnice, ceea ce ne face să fim foarte mândri de această mașină cu ADN oltenesc, mărturisea, după expediţia de la Cercul Polar, Adrian Mărășescu, directorul de vânzări de la Ford Plusauto.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Elevi de 10 la bacalaureat: Rămânem în Craiova

Luana Neghea şi Alexandru Meanea sunt doi...

ȘTIRI GdS

Bărbat fără permis, reținut după ce a furat o...

Un bărbat din comuna Schitu, care ar fi sustras un autoturism pe care l-a condus fără a avea permis, apoi, în timp...
01:25:26

Incendiu puternic la bordul unei nave militare de la...

O explozie urmată de un incendiu puternic a rănit duminică cel puţin 21 de persoane la bordul unei nave militare americane într-o...

Comisia juridică a Senatului reia dezbaterile asupra proiectului de...

Comisia juridică a Senatului urmează să reia, luni, dezbaterile asupra proiectului de lege privind carantinarea şi izolarea. Sâmbătă, forul a decis, la...

La Clinica Speranța, ești investigat așa cum trebuie

Suntem obișnuiți să mergem la medic doar atunci când ne doare ceva sau simțim ceva în neregulă. Încă mai avem de lucru...

Nepotul lui Elvis Presley s-a sinucis la 27 de...

Benjamin Keough a murit împușcat, duminică, primele cercetări arătând că tânărul de 27 de ani, nepotul lui Elvis Presley, s-ar fi sinucis....

Mii de bulgari au demonstrat împotriva corupției și au...

Mii de bulgari au ieşit în stradă duminică pentru a patra seară consecutiv demonstrând împotriva corupţiei şi cerând demisia guvernului conservator al...