8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFordul craiovean pleacă în expediţie la Cercul Polar

Fordul craiovean pleacă în expediţie la Cercul Polar

Temerarii craioveni au planificat să parcurgă prin Europa 10.000 de kilometri dus-întors, de la Craiova până în orașul norvegian Narvik, cu două mașini Ford EcoSport produse la Craiova, echipate cu motoare EcoSport fabricate tot în Bănie.

O echipă de șapte craioveni a pornit aseară într-o expediție inedită către Cercul Polar. După ce au mai cucerit anii anteriori cele mai înalte vârfuri din Munții Caucaz cu Ford Ranger și Ford Kuga, craiovenii de la Plusauto au de parcurs în această nouă expediție mii de kilometri, cu două mașini EcoSport produse la Craiova.
Echipați în tricouri tricolore, membrii echipajului se pregătesc pentru cel mai mare test de anduranță, atât pentru ei, cât și pentru mini-SUV-urile EcoSport din gama ST Line, produse la Craiova, vehicule care au fost inscripționate cu tricolorul românesc. „Astăzi (ieri -n.r.) este o zi mare, este Ziua Tricolorului românesc și în acest an al centenarului, de aici, de la Craiova, din fața fabricii Ford, noi plecăm în expediție cu două mașini EcoSport produse aici, până la Cercul Polar de Nord, în Norvegia, ca să facem un test de anduranță. Este un traseu de 10.000 de kilometri, dus-întors, pe care vrem să îi parcurgem în 14 zile. Mașinile sunt fabricate la Craiova și sunt echipate inclusiv cu motorul EcoBoost care se produce tot la Craiova“, a spus Adrian Mărășescu, director de vânzări al Plusauto – dealerul Ford care organizează expediția.
La mașinile Ford EcoSport, temerarii vor testa atât motorul, cât și consumul de combustibil, având în vedere că traseul ales de organizatorii expediției presupune atât drumuri de munte, cât și autostrăzi.

Adrenalină, fiorduri norvegiene și multe ore de șofat

Echipajul își propune ca în cele 14 zile ale expediției să parcurgă aproximativ 1.000 de kilometri pe zi, astfel încât să aibă timp să viziteze și diverse locuri prin țările prin care trec cei șapte olteni, inclusiv fiordurile norvegiene. „Este o nouă provocare pentru noi. Am mai fost în expediții împreună cu tot echipajul prezent astăzi. Sunt kilometri mulți de parcurs. Vor fi și peisaje nemaiîntâlnite. Sunt foarte multe fiorduri în Norvegia și toate sunt unice și trebuie văzute. Suntem toți nerăbdători să ajungem și să ne și întoarcem cu bine“, a spus Valeriu Gruia, șef de atelier la Plusauto și un alt membru al echipajului.

Președintele Ford România le-a urat succes temerarilor

Înainte de plecarea echipajului oltenesc înspre Cercul Polar, președintele Ford România, Ian Pearson, a ieșit din fabrică pentru a-i încuraja pe cei șapte temerari craioveni. „Suntem foarte mândri că în această expediție sunt folosite două mașini Ford EcoSport produse în fabrica de la Craiova și, chiar mai mult decât atât, aceste mașini sunt echipate cu două motoare EcoSport produse tot aici, în fabrică. Cred că va fi o expediție extraordinară! Sunt mândru de echipa care va conduce aceste vehicule și sunt sigur că expediția va fi un succes“, a precizat Ian Pearson, președintele Ford România.
„Curbe strânse, natură sălbatică, aurore boreale şi peisaje spectaculoase sunt ingredientele care o să transforme această expediție într-o aventură fascinantă. Noul Ford Ecosport o să fie prima mașină cu ADN oltenesc care o să parcurgă cea mai frumoasă șosea, numită ”Drumul Atlanticului”, supranumită și ”construcția secolului”“, informează organizatorii expediției.
Traseul expediției este următorul, comunicat de organizatori: Craiova, Viena, Koln, Hamburg, Hirtshals – Danemarca, Kristiansand – Norvegia, Bergen, Alesund, Trondheim, iar punctul final este Narvik. Cei șapte curajoși care se aventurează prin Europa în această expediție sunt: Mircea Nistor, care este directorul general al Plusauto și organizator al expediției, Adrian Mărășescu, Vali Gruia, Constantin Furnica, Claudiu Martin, Răzvan Iancu și Marius Mihai.
Astăzi, echipajul craiovean este așteptat la fabrica Ford din Germania, la Koln, unde se află și sediul Ford Europa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS