9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriHanul Andriţei. Povestea celui mai iubit restaurant care a adus în Craiova standardul de aur în organizarea nunţilor de vis

Hanul Andriţei. Povestea celui mai iubit restaurant care a adus în Craiova standardul de aur în organizarea nunţilor de vis

Hanul Andriţei. 12 ani de evenimente. Singurul restaurant din țară care a venit în sprijinul mirilor scriind o carte de organizare a evenimentelor (From Miss to Mrs. – ghid complet pentru nunta ta perfectă), vândută în librării în peste 1000 de exemplare. Nunta de probă, cel mai mare eveniment din țară dedicat mirilor Hanului Andriţei, cu degustări de meniuri create de chefi renumiți din industria gastronomică. Locul I în Dolj în Topul Firmelor România. Peste 1500 de miri fericiţi.

Aşa s-ar traduce, în cifre, povestea proiectului început de o familie din Craiova acum mai bine de un deceniu. Un proiect care i-a surprins chiar pe cei care l-au clădit, atingând culmile succesului în domeniul organizării de evenimente din regiune și cunoscut în toată țara.

Prima clădire, iniţial doar o achiziţie făcută pentru a ajuta o familie să iasă dintr-un impas financiar, a devenit mai apoi, dintr-o simplă casă, un adevărat centru de evenimente, odată cu decizia de a deschide o locație exact așa cum își doresc mirii. Dar mai ales invitații, cei care doresc să mănânce bine şi să se simtă bine când merg la evenimente.

Hanul Andriţei – Cum a început povestea

“Am amenajat prima locaţie a complexului special pentru nunta mea. Începutul începutului a fost bazat pe decepția mea atunci când am pornit în căutarea locaţiei în care să ne organizăm nunta. Nu am știut în ce mă bag dacă îmi doresc mai mult decât visam la acel moment. Suntem implicați toți din familie, părinții, soții noştri. Fiecare are rolul lui. Pare totul foarte frumos, “floricele”, dar în spate sunt mii de nopţi pierdute şi extrem de mult stres. Dorinţa de a reuşi şi implicarea 200% sunt ceea ce a făcut diferenţa”, povesteşte Andra Dina.

“Noi ne-am căsătorit devreme, la fotbalişti e o modă, cred, să te căsătoreşti mai devreme. M-am căsătorit la 22 de ani”, adaugă aceasta.

„Ne apreciem foarte mult echipa”

La acea vreme, căutând locul perfect pentru “nunta de vis”, Andra a cercetat oferta mai multor restaurante. “La momentul respectiv, locaţiile pentru nunţi nu aveau atâtea dotări, nu se punea atât de mult preţ pe design şi nici pe servicii, cu atât mai mult pe ce oferi omului să mănânce la o nuntă. Nici pe partea de organizare nu am simţit implicarea pe care mi-o doream și pe care am oferit-o mirilor mei. Am urmărit întotdeauna realizarea evenimentelor lor la cele mai înalte standarde pentru a fi ei mulțumiți. Am privit totul ca un scop, ca o reușită, nu ca un business!

Tocmai de aceea suntem singurul centru de evenimente care lucrează cu aceeași echipă de bază de când a deschis! Ne apreciem foarte mult echipa şi tragem toți în aceeași direcție. Cu bune, cu greu, cu stres, dar şi cu râsete de oboseală încununate de mulțumiri, ceea ce ne dă o satisfacție de neegalat. Hanul Andriţei este o stare de spirit insuflată de la cel mai mic angajat până la cel mai de sus și oamenii simt asta. Din punct de vedere al afacerii, ce a adus în Craiova Hanul Andriţei a fost nu doar un concept, ci libertatea de a da frâu liber originalităţii, exigenţei şi imaginaţiei”, mărturiseşte Andra Dina.

Nu de puţine ori, Hanul Andriţei a devenit o sursă de inspiraţie pentru colegii de breaslă, dovedind că, atunci când există o “locomotivă” a schimbărilor pozitive, întreg domeniul are de câştigat.

Singurul restaurant din România care și-a dus echipa în vacanță în Tenerife

În timp ce Andra a devenit “omul de scenă”, responsabil de comunicarea cu oamenii, de promovarea complexului şi de consolidarea brandului, sora sa este personajul-cheie din culise, spiritul artistic din spatele proiectului. Denisa Miţărel aduce constant concepte noi privind decorurile, sălile și grădinile fiind reamenajate periodic, în ton cu ultimele tendinţe internaţionale. Crescând implicându-se în afacerea de bază a familiei, cea de ţesături, obsesia pentru frumos şi calitate, dar mai ales pentru creativitate şi succes a fost doar următorul pas firesc. De la drapaje şi feţe de masă până la decorul tavanului, conceptul şi proiectarea spațiului au fost create în totalitate de familia şi echipa Hanul Andriţei.

Colaborare cu Chef Antonio Passarelli, unul dintre super bucătarii României

“Tradiţia nu ne opreşte să investim constant în redesign, să venim mereu cu ceva nou, cu ultimele tendinţe, cu meniuri noi, cu aranjamente noi. Anul acesta lucrăm la un proiect spectaculos pentru grădini. Amenajăm parcarea şi vom fi primul restaurant care va avea o zonă special creată pentru cununii, un colț de rai.

Dar cel mai important aspect este faptul că, de anul acesta lucrăm cu Chef Antonio Passarelli, unul dintre super bucătarii României, cel care a condus bucătăria Ambasadei Italiei în perioada 2007-2012, un om excepțional, pe care mulți îl știu din show-urile de profil de la TV. Dar, mai ales, un profesionist. Chef Antonio Passarelli a venit cu propuneri noi de meniuri, pentru mirii de top din Craiova, preparate pe care le găseşti la restaurantele de 5 stele din Bucureşti.

Am reușit să ne diferențiem clar de tot ce este la acest moment pe piaţa din Craiova, având meniuri pentru toate gusturile. De la tradiţional la super sofisticat, meniuri simple, proaspete, dar extraordinar de gustoase şi foarte apreciate de invitați”, spune Andra.

Noutatea atrage, o sală nouă încântă ochiul poate, dar un restaurant este mai mult decât o sală decorată frumos. Nunta este evenimentul unic în viața oricui, care merită tratat cu interes maxim pentru că nu îl mai poți repara sau repeta. Ea implică mai mult decât frumusețea spaţiului în care se desfășoară. Reușita evenimentului este dată de totalitatea serviciilor şi de calitatea lor: logistica, experiența si profesionalismul echipei care se ocupă, mâncare bună şi multe altele, e de părere Andra Dina.

O sursă de inspiraţie în domeniul organizării de nunţi

Denisa a avut nunta anul acesta şi a fost un eveniment cum rar vezi în Craiova. Orchestra de la Filarmonica Oltenia a deschis seara, invitaţii fiind așteptați în grădina locației pe fundalul muzicii clasice, cu un decor ca în filme, realizat în totalitate din flori naturale de una dintre cele mai talentate floriste ale orașului. Meniul creat de Passarelli, candy-barul atent gândit, atmosfera creată de Direcția 5, Colours in stereo, Ionuţ Dolănescu și Doiniţa au fost parte din formula magică a evenimentului perfect.

“Mirii vin cu fotografii de la eveniment şi spun că vor şi ei aşa cum au văzut la Denisa sau ca la evenimentul X, care a fost deosebit. Întotdeauna evenimentele deosebite sunt de neuitat. Ne-am obișnuit cumva să dăm tonul şi asta se vede în orice detaliu. Apoi şi ceilalţi au început să ne urmeze, şi asta e de bine. E cea mai mare împlinire”, mărturiseşte Andra Dina.

Citeşte şi: Specialii (editorial)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS