23.1 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriDotarea cu aparate de marcat electronice fiscale, obligatorie și la automatele comerciale

Dotarea cu aparate de marcat electronice fiscale, obligatorie și la automatele comerciale

Automatele comerciale vor trebui dotate cu aparate de marcat electronice fiscale. Anunțul a fost făcut de ANAF, într-un comunicat de presă.

Operatorii economici care nu vor respecta obligația de a asigura dotarea automatelor comerciale cu AMEF în vederea transmiterii datelor fiscale către sistemul informatic al ANAF, vor fi sancționați cu începând cu 1 octombrie 2024, spune Fiscul.

Sancţiunile constau în:

  • amendă de la 8.000 de lei la 10.000 de lei;
  • confiscarea sumelor nejustificate;
  • suspendarea activității operatorului economic la unitatea de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, până la dotarea cu AMEF și prezentarea dovezii de plată a amenzii sau a jumătate din cuantumul acesteia, după caz, organului constatator, în conformitate cu prevederile art. 11 alin. (1) lit. f) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 28/1999, privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Citeşte şi: Un grup de români a importat ilegal din Italia 800 de tone de anvelope

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS