12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn grup de români a importat ilegal din Italia 800 de tone de anvelope

Un grup de români a importat ilegal din Italia 800 de tone de anvelope

Autoritățile italiene au confiscat 800 de tone de deșeuri de la o firmă administrată de români, anunță Torino Today.

Anvelopele eliminate fac obiectul unei tentative de import ilicit de către o societate situată în provincia Torino. Funcționarii departamentului antifraudă al biroului vamal din Torino, împreună cu carabinierii și pompierii de la comandamentul provincial din Torino, supraveghează în aceste zile operațiunea de eliminare a deșeurilor confiscate.

Anvelopele au făcut obiectul unei tentative de import ilicit

Anvelopele au făcut obiectul unei tentative de import ilicit de către o societate situată în provincia Torino și reprezentată legal de cetățeni români.

Ofițerii din Torino au interceptat un lot de anvelope declarate în mod fals la vamă

Datorită dovezilor furnizate de baza de date antifraudă utilizată de Agenția Vamală și a Monopolurilor și de institutul de cooperare administrativă în materie vamală cu Elveția, ofițerii din Torino au interceptat un lot de anvelope declarate în mod fals la vamă ca fiind uzate.

În plus, alte anvelope interceptate inițial de carabinieri s-au dovedit a fi, de asemenea, rezultatul unor operațiuni ilegale.

În conformitate cu Lista europeană a deșeurilor (EER), anvelopele scoase din uz (ELT) nu trebuie considerate deșeuri periculoase. Cu toate acestea, ele rămân deșeuri speciale, care fac obiectul unor obligații de colectare, gestionare și eliminare reglementate de legislația europeană și națională.

Citeşte şi: CIA avertizează că, fără un nou ajutor militar, Ucraina poate pierde războiul anul acesta

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS