21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriBani de la Guvern pentru firmele afectate de pandemie

Bani de la Guvern pentru firmele afectate de pandemie

Executivul a modificat măsura 1 din schema de ajutor dedicată firmelor afectate de pandemie, microgranturi de 2.000 de euro. Înscrierile se vor relua de săptămâna viitoare.

Ordonanța de Urgență a fost aprobată de ieri de Guvern.

Stadiul programului de ajutor pentru întreprinderile mici şi mijloci din cadrul Ministerului Economiei:

– Măsura 1- În momentul acesta sunt validate 5.100 de cereri de finanţare pentru schema de ajutor referitoare la microgranturi. Mâine se vor trimite firmelor, prin platforma online, contractele pentru a fi semnate. Beneficiarii vor trebui să semneze contractele, iar în maximum 2 zile banii vor intra, prin intermediul băncilor, în contul firmelor.

– Măsura 2 – Pentru schema referitoare la capitalul de lucru, evaluarea va începe luni şi estimez că, până la sfârşitul acestei luni, conturile firmelor vor fi alimentate cu banii solicitaţi.

– Măsura 3 – Tot săptămâna viiitoare, dacă aprobăm în Guvern modificările aduse OUG 130/2020, vom lansa apelul pentru măsura privitoare la capitalul de investiţii”, a transmis Virgil Popescu la şedinţa de Guvern din această seară.

Prin aceeași ordonanţă de urgenţă a fost suplimentat și bugetul schemei 2 din granturile acordate întreprinderilor mici şi mijlocii – pentru capitalul de lucru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS