14.2 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAgriculturaMăsuri pentru protejarea fermierilor români

Măsuri pentru protejarea fermierilor români

Ministrul Agriculturii Petre Daea a anunțat vineri măsurile luate de România pentru protejarea fermierilor români.

Ministrul Daea s-a întâlnit în această diminesță cu omologul său din Ucraina, Mikola Solski.

„În condițiile în care România a rămas singura poartă de intrare pentru import mă aștept și ne așteptăm ca să apară în România, din dorința de a prelua produsele din Ucraina, o cantitate mai mare ca până acum. Deci o situație mai dificilă pentru țară, în condițiile în care ceilalți și-au închis granițele.

Semnalul pe care l-a avut Slovacia, cu privire la identificarea într-un lot de 1.500 tone de grâu de depășire a pesticidelor, fiind un semnal de alertă, în privința importului am decis să prelevăm probe în vamă. Până acum am procedat la prelevarea de probe la destinație. Aceasta este măsura pe care am luat-o pentru produsele care se importă”, a spus Daea.

Ministrul a precizat că atunci când Comisia va hotărî să se oprească importul, „lucrurile acestea vor dispărea”.

Petre Daea a anunțat și măsurile luate de autoritățile române în ceea ce privește tranzitul produselor din Ucraina.

„Cu privire la transport am stabilit să punem un sigiliu, chiar dacă are sigiliu mijlocul de transport, fie el rutier, feroviar sau barje. Sigiliul pus peste cel care există este siguranța noastră că îl putem urmări. Acesta va fi urmărit prin sistem și confirmat la destinație că a ajuns sub un sigiliu neviolat”, a explicat ministrul.

Cei doi miniștri ai Agriculturii din România și Ucraina au convenit să aibă comunicări săptămânale atât. Discuțiile vor viza importurile de produse agricole, cât și tranzitul acestora prin România.

Citește și: (VIDEO) Mamă și fiu, reținuți pentru furt

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS