17 C
Craiova
miercuri, 21 octombrie, 2020
Știri de ultima oră Bani & Afaceri Agricultura Trei scheme noi de sprijin pentru fermieri, lansate de APIA

Trei scheme noi de sprijin pentru fermieri, lansate de APIA

Trei noi scheme de sprijin pentru fermierii și IMM-urile care au avut de suferit din cauza efectelor coronavirusului au fost lansate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Alocarea financiară este de 150 de milioane de euro, potrivit HotNews.

Măsura se adresează agricultorilor din sectorul zootehnic – bovine, ovine și/sau caprine, dar și în sectorul vegetal – legume-fructe și cartofi.

Sprijinul are în vedere atenuarea problemelor legate de lichidități

Sprijinul are în vedere atenuarea problemelor legate de lichidități. Acestea periclitează continuitatea activităților agricole, respectiv a producției primare în agricultură, în sectoarele antemenționate, acestea fiind cele mai afectate de impactul COVID-19.

Fermierii vor fi sprijiniți în vederea reluării fluxului tehnologic normal

Având în vedere pierderile suferite din cauza pandemiei de COVID- 19, fermierii vor fi sprijiniți în vederea reluării fluxului tehnologic normal al fermei și menținerea viabilității fermelor.

Sprijinul va fi acordat sub formă de sumă forfetară raportată la dimensiunea fermei. Acesta urmează să fie plătit până la 30 iunie 2021, pe baza cererii de sprijin aprobată de autoritatea competentă până la 31 decembrie 2020.

Potențialii beneficiari ai acestui sprijin temporar cu caracter excepțional sunt fermierii activi, conform definiției în sensul art. 9 din Reg. (UE) nr.1307/2013, respectiv legislației naționale, crescători de animale din speciile bovine, ovine/caprine, și/sau fermieri din sectorul vegetal, respectiv cei din sectorul de legume-fructe și cartofi, înscrişi în evidenţa APIA cu cod unic de identificare, care au depus cerere unică de plată în anul 2020 și care respectă criteriile de eligibilitate, specifice schemei de sprijin temporar cu caracter excepțional acordat fermierilor și IMM-urilor care au fost afectați în mod deosebit de criza COVID-19.

Fermierii activi sunt beneficiarii care au îndeplinit calitatea de fermier activ și au încasat plăți directe conform dovezilor verificabile aferente cererii unice de plată din campania 2019, precum și beneficiarii care au solicitat plăți directe pentru prima dată în anul 2020 și îndeplinesc prevederile OM nr.619/2015 cu modificările şi completările ulterioare.

Cererile de solicitare a sprijinului temporar cu caracter excepțional aferente sectoarelor bovine, ovine, caprine, sectorulului legume-fructe și cartofi, însoțite de documentele generale și specifice, pot fi depuse la centrele județene/locale ale Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, respectiv al municipiului București sau transmise prin fax, poștă sau format electronic scanat prin e-mail, cu condiția asumării prin semnătură de către beneficiar pe fiecare pagină a documentului transmis.

Cererile de sprijin se depun la centrele județene/locale ale APIA începând cu data de 25 septembrie 2020, până la data de 23 octombrie 2020.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Măsuri restrictive în localități vâlcene

În ultimele două zile șapte localități din...

ȘTIRI GdS

Ministrul Agriculturii anunţă modificări la Legea 175/2020 privind vânzarea...

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat vineri că textul Legii 175/2020 privind vânzarea terenurilor agricole, care a intrat în vigoare la 13...

Rețea națională de colectare a produselor agricole, anunţată de...

O rețea națională de colectare a produselor agricole va fi pusă la punct în România. Anul viitor este prevăzută începerea construcției a...

Vești bune pentru fermieri: Încep plățile APIA pentru avansul...

Plățile pentru avansul de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) au fost aprobate în ședința de Guvern din data...

1,2 milioane de hectare distruse de secetă, despăgubite de...

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a început săptămâna aceasta plăţile în cazul celor 28.000 de cereri de sprijin pentru...

Apicultorii încep să primească ajutorul de minimis

Apicultorii vor primi, începând de mâine, ajutorul de minimis de 25 de lei pe familia de albine, conturile Direcţiilor agricole fiind alimentate...

Doar astăzi mai pot depune fermierii cererile de despăgubiri...

Cererile de solicitare a ajutorului de stat pentru culturile înfiinţate în toamna anului 2019, afectate de seceta pedologică, mai pot fi depuse...