16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAfaceri de succesAfaceri de succes. Centrul de Excelenţă în Rinologie - servicii de top, cu aparatură performantă

Afaceri de succes. Centrul de Excelenţă în Rinologie – servicii de top, cu aparatură performantă

Gazeta de Sud. Împlinim 25 de ani. Spunem povestea a 25 de firme. În acest an, pe 15 martie, cotidianul Gazeta de Sud împlineşte 25 de ani de când primul număr al ziarului a văzut lumina tiparului. Cu această ocazie, oferim oportunitatea ca 25 dintre cei mai fideli colaboratori ai Gazetei de Sud din mediul de business să se prezinte în paginile ziarului.

Astăzi prezentăm povestea Centrului de Excelență în Rinologie. Este unul dintre cele mai moderne centre care realizează explorări endoscopice din sfera ORL şi multe altele.

Investiţiile în domeniul medical din Craiova au ajuns adevărate afaceri de succes. Centrul de Excelență în Rinologie s-a înființat în anul 2013. Datorită competenței unui colectiv excepțional de medici specialişti şi primari ORL, Centrul oferă servicii de sănătate la cel mai înalt nivel, atât pentru adulți, cât și pentru copii.


Compania a fost înființată după ce a fost obținută finanțarea printr-un proiect de cercetare. Proiectul a fost de tip spin-off (desprins dintr-o entitate mai mare – n.r.). Acesta a permis dotarea Centrului de Excelenţă în Rinologie cu aparatură performantă necesară examinării ORL. Este vorba despre două fibroscoape, opt telescoape cu diferite unghiuri de vizualizare, audiometru, două impedancemetre. Astfel, Centrul dispune de cel mai modern și complet echipament pentru endoscopie ORL, spun reprezentanţii firmei.

Consultații și explorări endoscopice în sfera ORL

Firma oferă consultații și explorări endoscopice în sfera ORL. Prin dotarea performantă, Centrul de Excelenţă în Rinologie are capacitatea să asigure pacienților un diagnostic corect și rapid. „Nu mai suntem în situația în care punem pacienții pe drumuri, pentru diferite examene ORL auxiliare, care să ne asigure certitudinea unui diagnostic. Toate aceste examinări le facem noi, pe loc. Putem diagnostica sindroame vestibulare periferice (amețeli), fiind singurii din Oltenia care oferim acest tip de servicii.

Cu echipamentul pe care îl avem în dotare putem diagnostica cu certitudine prezența vegetațiilor adenoidiene (polipilor) la copii, a sinuzitelor cronice, tumorilor de rinofaringe sau de fose nazale. Explorarea laringelui, atât de dificilă din cauza reflexelor de vomă, se poate realiza acum printr-o metodă modernă, endoscopică, cu ajutorul laringoscopului sau a laringofibroscopului“, spun reprezentanţii Centrului de Excelenţă în Rinologie.

Salon de la Centrul de Excelenta în Rinologie


Centrul se adresează pacienților cu probleme referitoare la nas, gât și urechi, pacienților amețiți, pacienților care și-au pierdut mirosul. Centrul nu se limitează numai la pacienții din Craiova şi din Dolj. O dovadă în acest sens o reprezintă numărul mare de pacienți din județele limitrofe, dar și de la distanță mai mare – Hunedoara, Teleorman, București – care au fost trataţi la Centrul de Excelenţă în Rinologie din Craiova.


Mare parte din aceștia beneficiază de servicii medicale în mod gratuit, prin contract cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CAS). Atunci când examinarea completă ar dura mai mult, se poate efectua această examinare prin spitalizare de zi. Spitalizarea de zi este gratuită pentru pacienții asigurați.

„Seriozitatea și dorința de a te adapta la nou reprezintă secretele oricărei afaceri de succes“

Centrul şi-a început activitatea cu un număr mic de angajați. În 2013 erau doar trei angajaţi. În momentul de față sunt patru medici ORL, trei asistente şi o îngrijitoare de curățenie.


Compania susţine că seriozitatea în activitatea prestată recomandă orice afacere. „Credem că seriozitatea și perfecționarea continuă a echipei de medici, astfel încât să fie la curent cu metodele noi de investigație și tratament, sunt elementele care ne-au asigurat succesul. De fapt, credem că seriozitatea și dorința de a te adapta la nou reprezintă secretele oricărei afaceri de succes“, au informat reprezentanţii Centrului.

Programe dezvoltate de Centrul de Excelență în Rinologie

Două proiecte ale Centrului de Excelenţă în Rinologie au avut un succes deosebit. Un proiect este adresat persoanelor cu probleme în menținerea echilibrului, persoanelor amețite. Un alt proiect al Centrului este cel adresat persoanelor care nu mai percep mirosurile. Detaliem ambele proiecte, în cele ce urmează.


Centrul de Excelență în Rinologie a inițiat un program prin care și-a propus să contribuie la conștientizarea amețelilor și tulburărilor de echilibru de către pacienții de toate vârstele și să-i determine pe aceștia să caute răspunsuri și finaluri fericite numai și numai la medic. Programul are ca scop diminuarea amețelilor, precum și îmbunătățirea echilibrului și a mersului. Acest progam cuprinde: investigare otoneurologică modernă în vederea stabilirii unui diagnostic cât mai corect, urmat, unde este cazul, de manevre de repoziționare cu scopul calmării crizei severe de vertij. Mai cuprinde şi stabilirea strategiei terapeutice.

Un program a fost destinat disfuncţiilor olfactive

Al doilea program inițiat de Centru se referă la disfuncțiile olfactive, care sunt o problemă frecvent întâlnită. Absența perceperii mirosului este potențial periculoasă, deoarece persoana afectată nu este capabilă să detecteze, de exemplu, mâncarea stricată, pierderea de gaze naturale la aragaz, substanțele chimice – eventual nocive – prezente în atmosferă. Pacientul nu poate percepe mirosul unei flori sau al unui parfum.

Pierderea mirosului poate determina probleme grave de sănătate, cum ar fi depresia, anxietatea sau izolarea socială, spun specialiştii Centrului de Excelenţă în Rinologie. În funcție de rezultatul obținut în urma explorărilor, specialiștii Centrului de Excelență în Rinologie prescriu tratamentul individualizat. Acesta are o șansă mare de reușită în recuperarea acestei pierderi.

Ce planuri de viitor are Centrul de Excelenţă în Rinologie

Pentru viitor, Centrul intenţionează să se doteze cu aparatură şi mai performantă. Entitatea a făcut primii pași în această direcție. În sensul că urmează dotarea cu aparatură care să permită o reeducare mai eficientă a pacienților amețiți. „Pe de altă parte, am fost acceptați în Societatea Europeană a Disfuncțiilor Olfactive și sperăm într-o cooperare bună cu această organizație. Medicii noștri vor pleca în acest an la specializare în Germania și Olanda, pe baza unei colaborări pe care o avem cu specialiști recunoscuți în domeniul tratării amețelilor“, au explicat specialiştii Centrului.

Gazeta de Sud, partener-cheie pentru Centrul de Excelenţă în Rinologie

Ce înseamnă pentru reprezentanţii Centrului colaborarea cu Gazeta de Sud? Reprezentanţii Centrului de Excelență în Rinologie au precizat: „Cu ajutorul Gazetei de Sud am obținut rezultate uimitoare în presa scrisă, digitală și radio, și ne-a oferit posibilitatea de a ne face cunoscute atât serviciile, cât și realizările. Astfel, ne-a crescut considerabil adresabilitatea. Foarte mulți din noii noştri pacienți ne spun ca au auzit de noi și de ceea ce noi oferim, din Gazeta de Sud.
Gazeta de Sud este un partener-cheie în stimularea conștientizării serviciilor medicale oferite de compania noastră. Apreciem modelul unic de «acoperire media garantată» în comparație cu alte companii de profil!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS