17.8 C
Craiova
vineri, 5 martie, 2021
Știri de ultima oră Bani & Afaceri Afaceri de succes Top 10 firme doljene după profitul din exploatare

Top 10 firme doljene după profitul din exploatare

Producătorul de maşini din Craiova şi furnizorii săi au înregistrat anul trecut cel mai mare profit din exploatare. Ceea ce arată că investiţiile în industria auto din Craiova sunt destul de profitabile. În top au intrat şi patru companii cunoscute, cu capital autohton, ce activează în agricultură, domenii conexe şi în producţia de motoutilaje.

GdS a prezentat zilele trecute care sunt primele 10 firme din economia doljeană după cifra de afaceri şi după numărul de salariaţi. Astăzi arătăm care sunt primele 10 firme care activează în Dolj, după profitul din exploatare.

Datele au fost furnizate de Camera de Comerţ şi Industrie Dolj. Indicatorul „profit din exploatare“ a stat la baza calculelor efectuate de CCI pentru stabilirea Topului firmelor doljene pe anul 2018.


Profitul din exploatare reprezintă marja brută a profitului, la care se adaugă alte venituri din exploatare şi se scad costurile de distribuţie şi cheltuielile administrative, plus cheltuielile de exploatare.
Din analiza datelor furnizate de CCI Dolj, în topul celor 10 firme după profit se observă că Ford şi furnizorii de componente auto care se află pe platforma industrială de est a Craiovei au realizat cele mai mari profituri anul trecut.


În top există şi patru firme cu capital autohton, care au făcut profituri bune din exploatare în domenii precum tâmplărie PVC, agricultură şi utilaje mici pentru agricultură.

Ford şi furnizorii săi au profituri uriaşe în Craiova

Industria auto s-a dovedit profitabilă pentru cei care au dezvoltat afaceri în acest domeniu, în Craiova. Ford România a obţinut un profit din exploatare de 278 de milioane de lei. Pe locul doi în top se află Magna Exterior, furnizor al Ford, care produce bara de protecţie pentru maşinile Ford şi a înregistrat anul trecut un profit de 61 de milioane de lei.


Kirchhoff Automotive Romania produce la Craiova pentru clientul său, Ford, suportul planșei de bord, bare protecție față și spate și alte ansamble complexe de caroserie. Kirchhoff Automotive se află pe locul trei pe judeţ în topul după profitul din exploatare. Profitul înregistrat în 2018 a fost de 51 de milioane de lei.


Alt furnizor al Ford este pe locul 10 în top. Este vorba despre Kautex Craiova SRL, cu un profit din exploatare de peste 21 de milioane de lei. Kautex produce rezervoare, valve, conducte şi pompe din plastic pentru modelul de autovehicul care se fabrică la Ford.

Industria şi serviciile, în top

Reluăm informaţiile despre top în ordinea firească. Astfel, pe locul patru în top se situează Cummins Generator Technologie. Firma cu capital englezesc produce generatoare de mare putere. Profitul din exploatare al Cummins, pe anul 2018, s-a situat la nivelul a peste 35 de milioane de lei.


Pe locul cinci în top figurează CEZ Vânzare, cu un profit uriaş de 33 de milioane de lei. profitul CEZ, realizat din prestarea de servicii, este mai mare decât profitul multor firme locale din industrie, cu tradiţie mare pe piaţă.

Firme cu capital românesc şi cu profit din exploatare

Pe locul şase în topul firmelor locale după profitul din exploatare se situează Casa Noastră SRL. Firma produce tâmplărie PVC. Profitul din exploatare înregistrat anul trecut de Casa Noastră SRL se ridică la 31 de milioane de lei.


În continuare, în top, până la locul nouă sunt doar firme cu capital autohton, care activează în agricultură şi în domenii conexe, respectiv în producţia de utilaje mici pentru agricultură.
Cerealcom Dolj ocupă locul şapte în top, cu un profit din exploatare de 29 de milioane de lei.

Pe locul opt se situează Solarex Impex SRL, o firmă care este producător şi distribuitor du produse diverse pentru agricultură (fertilizanţi, pesticide etc.). Profitul din exploatare al Solarex Impex SRL a fost de 25 de milioane de lei anul trecut, conform datelor transmise de CCI Dolj.


Pe locul nouă se situează RURIS Impex SRL, firmă care este producătoare de motoutilaje pentru agricultură. Profitul din exploatare al RURIS a fost de peste 22 de milioane de lei.
Cum spuneam mai sus, locul 10 este ocupat tot de un furnizor al Ford, pe care l-am enumerat anterior.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Opt elevi şi doi profesori din Dolj, confirmaţi cu...

Opt elevi şi doi profesori din Dolj, confirmaţi cu Covid 19

ȘTIRI GdS

Opt elevi şi doi profesori din Dolj, confirmaţi cu...

Opt elevi şi doi profesori din Dolj, confirmaţi cu Covid 19

Doar 113 asociații şi-au dat acordul pentru reabilitarea blocurilor....

Craiovenii își mai pot da acordul pentru reabilitarea termică a blocului în care locuiesc până pe 15 martie 2021. Tot ce trebuie să facă...

Concursul pentru directorii de şcoli se va organiza cel...

Concursul pentru directorii de şcoli se va organiza până în iunie sau în octombrie-noiembrie

Crimele de la Onești: Agresorul a fost detubat. Este...

Bărbatul autor al dublei crime din Oneşti, Gheorghe Moroşan, a fost detubat, este stabil din punct de vedere medical şi ar urma să fie...

Prioritate la vaccinare pentru pacienții cu transplant

Comitetul de coordonare a vaccinării anti-COVID anunță că a emis o instrucțiune referitoare la prioritizarea vaccinării pacienților cu transplant sau aflați pe lista de...

Un tânăr s-a aruncat în gol de pe acoperișul...

Scene terifiante în Capitală! Un bărbat de aproximativ 25 de ani, care amenința că se aruncă de pe acoperișul unei clădiri cu patru etaje,...