11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAfaceri de succesConferinta TEDx: Opt oameni de succes au inspirat craiovenii cu povestile lor

Conferinta TEDx: Opt oameni de succes au inspirat craiovenii cu povestile lor

-

Exista multi romani de success, care au avut idei marete si care, prin activitatea lor, au reusit sa schimbe ceva in tara si in lume. Povestile inspirationale ale opt personae, majoritatea tinere si cu legaturi in Craiova, au fost spuse sambata, la conferinta TEDx Mihai Viteazul Square.

Craiova a găzduit sambata, 2 noiembrie, la Ramada Plaza din Craiova, conferinţa TEDx Mihai Viteazul Square. Conferinta a fost organizată sub egida TEDx si a avut loc in intervalul 10:00-15:30 . Evenimentul s-a bucurat de prezenta a circa 250 de participanti, oameni de afaceri, dar in mod special tineri care au dorit sa asculte povestile de succes ale speakerilor. 

Opt vorbitori (speakeri) din mai multe domenii de activitate au tinut cu sufletul la gura auditoriul, cu povestile lor de viata si de cariera. Este vorba despre antreprenori de succes, inovatori, profesori, lideri de opinie care au realizat lucruri deosebite in Romania. Multi dintre cei care si-au spus povestile de viata sambata, la TEDx, sunt tineri. Ei au captat auditoriul cu experientele personale si cu indemnurile catre tineri de a-si urma visurile.

Moderatorul evenimentului a fost jurnalista Ana Maria Predila.

Cunoscute la nivel internaţional, conferinţele TEDx sunt conferinţe inspiraţionale, de dezvoltare personală. Sunt ocazii în care oameni de succes povestesc experienţele personale care i-au propulsat în top.

Vom prezenta mai jos speakerii de la TEDx Mihai Viteazul Square, cu datele care au fost puse la dispozitie de organizatorii TEDx la Craiova.

Omul care a dus Romania pe locul I in lume la concursuri de robotica

Ionuț Valentin Panea este profesor la Academia de Studii Economice din București, iar în timpul liber îi place să lucreze cu tineri liceeni în domeniul roboticii educaționale. Îi place să fie la curent cu cele mai noi informații tehnologice pentru a putea promova România cu realizările realizate in tara și pentru a inspira tinerii lideri de mâine.

Fiind managerul și instructorul echipei AutoVortex, acesta a reușit să conducă echipa în câștigarea tuturor competițiilor majore de robotică FTC din întreaga lume, în Coreea de Sud, Rusia, Olanda, Germania, Republica Cehă, Spania, Franța, Canada, Israel, Australia și Africa de Sud. A adus competiția de robotică FTC în România și a reusit să o facă accesibilă pentru elevii de liceu.

După ce a contribuit la formarea a peste 50 de echipe noi românești și a îndrumat peste 500 de studenți din toată țara, își dorește să continue această frumoasă activitate și să inspire cât mai mulți tineri să isi atinga obiectivele propuse.

In cadrul conferintei TEDx de la Craiova, Panea a precizat ca a reusit sa creeze si in Craiova o echipa de robotica, la Colegiul “Fratii Buzesti”.

Un medic craiovean, cu o afacere in IT a revolutionat examenul de rezidentiat

Mihai Voinea este antreprenor și medic din Craiova.  Este co-fondator al Marsilian, companie de IT care deține cele mai mari platforme online de educație medicală în zona academică din România.

La 25 de ani, după ce a absolvit Facultatea de Medicină din cadrul UMF Craiova, Mihai a luat o decizie radicală: și-a acordat un an sabatic pentru a călători în jurul lumii. Cele peste 50 țări de pe 5 continente pe care le-a experimentat în ultimii 6 ani i-au schimbat radical viziunea despre viață.

Cu 5 ani în urmă, acesta construia împreună cu fratele său ce avea să devină cea mai utilizată platformă de pregătire pentru examenul național de rezidențiat: Grile-Rezidentiat.ro. A creat apoi un parteneriat strategic pentru se extinde și în lumea juridică. De-a lungul anilor, platformele deținute de Marsilian au acumulat peste 60.000 de utilizatori, intrând recent și în zona corporate, cea mai recentă inovație fiind BioMap.ro – prima platformă de medicină 3D în limba română.

Mișcat de dorința de a-i ajuta pe ceilalți, Mihai a strâns în ultimii ani, prin donații, fonduri în valoare de peste 7.000 euro alergând ultra-maratoane. În 2015 a alergat pe distanța Vidin-Craiova (102 km), ajutând la strângerea a aproape 4.000 euro pentru secția de neonatologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență din Craiova. Pasiunea sa pentru triatlon l-a plasat în 2018 pe locul 4 în România în cadrul competițiilor IronMan la categoria sa de vârstă.

La conferinta TEDx, Mihai si-a povestit experienta prin care a trecut in momentul in care a decis sa renunte la cariera de medic. El si-a infruntat familia (care il dorea medic), pentru a-si urma visurile sale. Si a reusit.

Mihai Voinea a spus: “Validarea ucide visuri, planuri, initiative, actiuni. Putem sa modelam viitorul doar daca ne asumam responsabilitatea. Ce facem noi, ca oameni, trebuie sa fie directionat in mod responsabil”.

Vlad Voiculescu a fost desemnat in 2018 “Cetățeanul European al Anului”

Vlad Voiculescu este cel care a pus pe picioare Rețeaua Citostaticelor MagiCAMP, MagicHOME și alte câteva proiecte de comunitate cu impact asupra vieții a zeci de mii de români.

Vlad a studiat și și-a construit o carieră în finanțarea proiectelor de investiții la Viena, Austria, unde a locuit 14 ani. În 2016 s-a întors în România și a fost șef de cabinet al Ministrului Finanțelor și apoi Ministrul Sănătății, cel mai tânăr ministru al guvernului tehnocrat.

În 2018 a fost desemnat alături de Mihai Șora “Cetățeanul European al Anului” pentru proiectul MagiCAMP și selectat între cei 25 lideri globali cărora le-a fost acordată bursa Eisenhower, un program de leadership înființat în SUA în urmă cu peste 60 de ani.

Vlad Voiculescu a povestit la Craiova cat de bine-vazuti sunt romanii peste tot in strainatate, pe unde a fost el.  Vlad Voiculescu a spus la conferinta: “Cred ca avem sanse bune sa reusim, dar cred ca avem sase pericole care ne pot impiedica: putina noastra incredere unii in altii, teama de inutilitate, iuteala, lipsa curajului moral, idea ca avem timp, confortul”.

Adrian Cioroianu, un om de vanzari si scriitor a pus auditoriul sa numeasca o carte importanta

Adrian Cioroianu este antreprenor și a fondat AC KNOWLEDGE, o companie pentru training și consultanță în vânzări.

Din pasiune pentru educație, este și Lead organizer al TEDxFloreasca, primul eveniment TEDx în aer liber din România. A dezvoltat proiectul Sales Magazine – revistă de vânzări.

Deține 20 de ani de experiență în vânzări și diferite certificări internațională în acest domeniu, printre care: Miller Haiman, Imparta și Infoteam.

Adrian este autorul cărții VÂND ORICE, ORICÂND, ORICUI și coordonatorul cărții POVEȘTI NEMURITOARE DE VÂNZĂRI, o colecție de experiențe trăite de vânzători cu experiență din diferite industrii, povești reale de vânzări din care pot învăța toți cei care au tangență cu vânzările.

La TED’x Mihai Viteazul Square din Craiova, Adrian Cioroianu a mentionat ca “in viata urcam, urcam, urcam si ajungem intr-un punct in care fie ne reinventam, sa mergem mai departe, fie o luam la vale”.

La TEDx, Adrian Cioroianu i-a rugat pe cei 250 de oameni prezenti sa scrie pe o coala care este cartea care i-a impresionat cel mai mult in viata si care este motivul pentru care au fost partunsi de acea carte.   

TEDx: Janina Nectara, tanara care s-a luptat ca o femeie din istorie sa apara pe o bancnota

În impresionanta campanie, devenită premieră națională, Janina Nectara, a reușit performanța de a aduce laolaltă jurnaliști din toate trusturile de televiziune, publicații din toată țara, cei mai iubiți artiști, cele mai prestigioase universități, institute de cercetare ale Academiei Române, Patriarhia Română și, în final, Banca Națională a României.

Rezultatul? Un act istoric!

După 150 de ani de la nașterea leului românesc, Janina Nectara reușește să doboare o barieră culturală majoră, impunând celebrarea femeilor pe banii românești. Acest demers de excepție, campania FEMEI PE BANCNOTE, devine simbolul luptei unitare pentru recunoașterea meritelor tuturor femeilor din România. Iar noile emisiuni monetare naționale – bancnota aniversară, pe care este afișată Regina Maria și bancnota permanentă cu Ecaterina Teodoroiu, rămân mărturia faptului că nenumărate românce au fost PRIMELE ÎN LUME sau UNICELE.

Totodată, Janina Nectara este primul și singurul jurnalist român, care a scris pentru revista Vogue – supranumită Biblia Modei.

New York Magazine a numit-o printre cele mai bine îmbrăcate personalități de la Săptămâna Modei de la Paris, arata desfasuratorul TEDx.

Grație site-ului său, www.FashionAvecPassion.com, Janina a avut proiecte importante cu cele mai prestigioase case de modă precum Giorgio Armani, Dolce&Gabbana, Roberto Cavalli sau Gucci.

Revista Forbes o include pe Janina în topul ediției sale speciale, 30 Sub 30 Tineri Inovatori și Antreprenori din România.

Janina Nectara a vorbit la TEDX Craiova despre succesul campaniei sale. Ea a precizat ca BNR a anuntat ca va pune pe o bancnota o romanca de renume, respective Ecaterina Teodoroiu. Janania a dat citire numelor persoanelor care au ajutat la campanie. Janina a mai precizat ca pe parcursul campaniei ei care a durat un an si opt luni “nu a fost folosita nicio bancnota”. In sensul ca nu a fost platita nicio persoana, nicio vedeta. Toti s-au implicat voluntar.

Speaker, la TEDx: Educatia este foarte importanta, in orice mediu

Aura Claudia Stan este Director de Program Teach for Romania, organizație care intervine pentru reducerea inechității educaționale în comunități vulnerabile și producerea unei schimbări sustenabile în sistemul educaţional românesc, prin încurajarea şi pregătirea unor oameni motivați și competenți să devină profesori timp de 2 ani şi lideri dedicaţi ca Alumni ai programului. În momentul de față, în anul școlar 2019-2020, 131 de învățători, profesori și alumni Teach for Romania sunt prezenți în 111 școli de stat din 17 județe.

Absolventă a Universității din Craiova, Facultatea de Litere și cu un masterat în Comunicare organizațională, Aura se consideră norocoasă că a descoperit voluntariatul și proiectele de responsabilitate socială înainte de a avea un job plătit, se arata in desfasuratorul TEDx. La 20 de ani era președintele AIESEC Craiova, filiera locală a celei mai mari organizații globale pentru tineri, responsabilă de activitatea unei echipe de 40 de studenți și aspirând la o carieră cu și despre dezvoltarea oamenilor. Ulterior, experiența ei profesionala a fost cumulată în proiecte educaționale în mediul rural, cu organizații studențești și de tineret, coordonarea de procese în resurse umane, iar acreditarea în coaching – International Coach Federation a venit dintr-o motivație profundă de a crește potențialul oamenilor cu care lucrează și de a le fi nu doar manager, ci partener de drum.

Educația este domeniul care îi aduce împlinire și unde competențele și investiția de timp și energie au cel mai mult sens. Aura face parte din echipa care a pornit activitatea Teach for Romania în 2014.

Tanarul care s-a implicat in realizarea uneia dintre cele mai eficiente case din lume, din punct de vedere energetic

Andrei Bejan este project manager și trainer în cadrul Romstal. Este absolvent al Facultății de Inginerie a Instalațiilor din București, are un master în Eficiența Energetică a Instalațiilor din Clădiri realizat în cadrul aceleiași facultăți și își realizează doctoratul studiind soluții ce utilizează surse regenerabile de energie și metode inovatoare de încălzire și răcire a unui imobil cu un consum minim de energie.

Studiile sale au fost premiate de ARCUB-UNATC in 2015 cu Premiul Creativității și Inovației, dar și de REHVA (Federația Europeană a Asociațiilor Naționale din domeniul instalațiilor HVAC).

Cladirile viitorului


Din pasiune pentru clădiri sustenabile, Andrei a facut parte din proiecte de voluntariat și a reprezentat România împreună cu echipa EFdeN la una dintre cele mai prestigioase competiții internaționale de case solare, Solar Decathlon Europe Versailles, câștigând astfel nenumărate premii pe plan național și internațional. A avut oportunitatea de a se implica într-un proiect unic în România contribuind la implementarea soluțiilor din #casabuhnici, prima casă Passive Premium din România și una dintre cele mai eficiente din lume în acest moment, imobil în care s-au instalat soluții eficiente de încălzire şi răcire geotermala, sisteme solare de producere a energiei electrice și a apei calde de consum, dar și alte sisteme ce pot face parte cu succes din casele inteligente ale viitorului.

Andrei este coautor al cărții „Case eficiente energetic de la teorie la practică. Casa solara EFdeN” si al mai multor articole de specialitate publicate la nivel național și international. Andrei crede cu tărie într-un viitor în care clădirile produc mai multă energie decât consumă şi reduc în mod considerabil amprenta de CO2 a sectorului de construcții la nivel mondial. Casele viitorului sunt case inteligente, în care toate sistemele comunică între ele și asigură independența energetică a ocupanților.

Magdalena Mihai, profesorul din Craiova care imbina teoria cu practica

Cel de-al optulea speaker de la TEDx Mihai Viteazul Squeare a fost Magdalena Mihai. Este profesor universitar în cadrul Departamentului de Economie, Contabilitate și Afaceri Internaționale, din cadrul Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor. Este si Prorector responsabil cu Management Economic și Financiar și Probleme Sociale ale Studenților al Universității din Craiova și Administrator Financiar INCESA (Infrastructura de Cercetare în Științele Aplicate). 

Magdalena Mihai a precizat, la TEDX, ca “cel mai bine iti desfasori activitatea atunci cand faci si teorie, si practica”. Are o experiență de aproape 30 de ani în învățământul economic superior din România, este expert contabil membru CECCAR, auditor financiar membru CAFR și din 2001 administrează SC Audit și Expertiză SRL, una din cele mai de success companii de servicii de contabilitate, consultanţă financiar-contabilă şi expertiză contabilă din Dolj.

Evenimentul TEDx de la Craiova a fost organizat de membri ai Rotaract Craiova Probitas.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

(VIDEO) Ceremonia lopeții, la Spitalul Regional. Olguța a venit...

Astăzi a avut loc ceremonia de „spargere a solului”...

ȘTIRI GdS