12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriConferinţa TEDx Mihai Viteazul Square, la Craiova

Conferinţa TEDx Mihai Viteazul Square, la Craiova

Lideri importanţi din zona de business, inovatori din domeniul medical, din educaţie şi alţi oameni care au reuşit îşi vor spune poveştile de succes la Craiova, într-un format de conferinţe motivaţionale, de dezvoltare personală, care se organizează la nivel mondial.

Craiova va găzdui conferinţa TEDx Mihai Viteazul Square, care va fi organizată sub egida TEDx, pe data de 2 noiembrie 2019, la Ramada Plaza Craiova. Evenimentul se va desfăşura în intervalul 10:00-19:00. Sunt aşteptaţi opt vorbitori (speakeri) din mai multe domenii de activitate. Este vorba despre oameni de afaceri de succes, tineri inovatori, lideri de opinie.


Cunoscute la nivel internaţional, conferinţele TEDx sunt conferinţe inspiraţionale, de dezvoltare personală. Sunt ocazii în care oameni de succes povestesc experienţele personale care i-au propulsat în top.

La TEDx Mihai Viteazul Square, auditoriul va asista la expunerea unor idei mărețe spuse de lideri care, prin activitatea lor, schimbă lumea în fiecare zi, prin inovaţiile lor. Participanţii la conferinţă pot asculta povești inspiraționale despre dezvoltare personală. Vor fi povești de business, spuse de antreprenori români care au reuşit în „jungla” afacerilor, în situaţii inedite.


Evenimentul de la Craiova este organizat de membri ai Rotaract Craiova Probitas.

„Noile tehnologii, inovațiile din domeniul sănătății, mass-media, oamenii și conexiunile umane, ONG-urile și businessurile creează un val de schimbări care ne afectează pe toți, care schimbă societatea noastră. Lumea se schimbă în fața ochilor noștri. Nu numai că trebuie să ne adaptăm noilor trenduri, dar, în calitate de lideri locali, avem posibilitatea, dar și responsabilitatea de a modifica, de a inova și de a revoluționa comunitatea în care trăim, orașele, țara și, de ce nu, lumea”, au transmis organizatorii conferinţei TEDx de la Craiova, printr-un comunicat de presă.

Cine sunt cei care îşi prezintă poveştile de succes

Până la această dată au fost anunţaţi primii doi speakeri. Este vorba despre un profesor de la Academia de Studii Economice din Bucureşti, care în timpul liberlucrează cu tineri liceeni în domeniul roboticii educsţionale. El este managerul echipei AutoVortex şi a reuşit cu echipa sa formată din elevi de liceu să câştige toate competiţiile de robotică FTC din lume.

Cel de-al doilea este un tânăr din Craiova, de profesie medic, dar care a devenit antreprenor de succes în domeniul IT. În timpul liber, tânărul aleargă la ultra-maratoane, iar banii obţinuţi îi donează unor cauze nobile. Ultimul ultra-maraton a fost de 102 km, pe distanţa Vidin-Craiova. A strâns 4.000 de euro pentru competiţie, pe care i-a donat Secţiei de Neonatologie din cadrul SJU Craiova.

Organizatorii conferinţei spun că în perioada următoare vor fi anunţaţi şi ceilalţi şase speakeri. Unul dintre ei ar fi „un lider de opinie de excepţie”.

Ce sunt conferinţele TEDx

Conferinţele TED (Technology, Entertainment, Design – Tehnologie Divertisment și Design) sunt o serie de conferințe globale susținute de o asociație americană non-profit, organizate pentru a răspândi „ideile care merită promovate”, potrivit Wikipedia.

TEDx sunt evenimente independente similare TED, care pot fi organizate de oricine care obține o licență liberă de la TED, dar care urmează aceleaşi principii.

Speakerii motivaţionali sunt unii dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri din lume, cercetători, medici, profesori, şi alţii. În general, sunt oameni ale căror poveşti de succes impresionează şi care pot fi un exemplu pentru auditoriu.

Evenimentele TEDx sunt non-profit, dar pot avea o taxă de intrare sau sponsorizare comercială pentru a acoperi costurile. În mod similar, speakerii (vorbitorii) nu sunt plătiți şi renunţă la drepturile de autor.

Cum poţi participa la TEDx Mihai Viteazul Square

Ultima conferinţă TEDx a fost organizată în Craiova în anul 2017. Evenimentul a fost unul de interes pentru mediul de afaceri din Craiova şi pentru cei care au dorit să investească timp pentru dezvoltare personală. În 2017 au participat circa 300 de persoane la conferinţă.


Pentru conferinţa TEDx de la Craiova din luna noiembrie, biletele au fost puse în vânzare de pe 21 septembrie. Participarea costă între 100 şi 150 de lei, de persoană. Biletele pot fi achiziţionate de la casele de bilete ale cinematografului Inspire, din incinta Mercur.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS