18 C
Craiova
sâmbătă, 19 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Bani & Afaceri Afaceri de succes Hiroto Saikawa va pleca de la conducerea Nissan

Hiroto Saikawa va pleca de la conducerea Nissan

Hiroto Saikawa,CEO-ul Nissan, va demisiona din funcție pe 16 septembrie, datorită unor compensații financiare care a provocat scandal, relatează europe.autonews.com

Președintele, Yasushi Kimura, a declarat că Saikawa va renunța la 16 septembrie. Compania speră să ia o decizie asupra succesorului său până la sfârșitul lunii octombrie.

Saikawa, în vârstă de 65 de ani, a menționat recent dorința de a demisiona, iar consiliul de administrație a considerat în unanimitate că este mai bine să acționeze în această privință imediat, a spus Kimura în cadrul unei conferințe de presă la sediul Nissan din Tokyo.

Săptămâna trecută, printr-o anchetă internă s-a descoperit că Hiroto Saikawa și alți directori au primit compensații necorespunzătoare care au ridicat îndoieli cu privire la angajamentul lui Saikawa de a îmbunătăți guvernanța în urma arestării lui Ghosn anul trecut pentru presupusa conduită financiară. Mai multe informații AICI.

Prima criză a companiei Nissan, în 2017

Prima criză a izbucnit la sfârșitul anului 2017, când Nissan a dezvăluit că efectuase inspecții finale defectuoase ale vehiculelor la fabricile de asamblare din Japonia.

Acest lucru a declanșat rechemarea a peste 1,2 milioane de vehicule în Japonia, un apel înapoi la aproape fiecare autoturism pe care compania l-a produs spre vânzare în ultimii trei ani.

Producătorul auto nr. 2 din Japonia concediază, de asemenea, 12 500 de lucrători și încearcă să reformeze guvernanța corporativă.

Aurelian Marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Performanță de excepție! Raluca Olaru va juca finala de...

Raluca Olaru și Ana Friedam continuă să...

ȘTIRI GdS

TikTok, plângere împotriva administraţiei Trump pentru că a blocat...

TikTok şi compania ByteDance Ltd., care deţine aplicaţia, au cerut unei curţi de justiţie americane să blocheze decizia administraţiei Trump de a...

Cum se va face poprirea electronică pe conturile datornicilor

Ca să nu le mai blocheze toate conturile debitorilor, ANAF pregătește poprirea electronică. Pentru a fi posibilă, Fiscul trebuie să aibă acces la conturile bancare ale datornicilor. Iată cum ar putea fi simplificate popririle de anul acesta.

Inițiative generoase pentru diversificarea ofertei culturale și turistice a...

35 de milioane de euro este valoarea principalelor investiții pe care Consiliul Județean le-a finalizat sau le are în derulare în domeniul...

Scrisoare deschisă adresată membrilor și simpatizanților USR

Ați auzit multe lucruri despre mine în această campanie și foarte puține dintre ele sunt adevărate. De aceea, am decis să mă...

ANAF nu mai face popriri, dar blochează temporar toți...

În cazul în care există debitori care nu și-au achitat sumele la termenele legale, Fiscul nu mai poate face popriri clasice pe conturi până pe 25 octombrie. Însă ANAF instituie popriri asigurătorii și sechestru asigurător, in cazul in care debitorul este suspect de neplata. Astfel că unii datornici nu se pot folosi de acei bani din propriile conturi.

Anișoara Stănculescu – ,,Să dăm posibilitatea craiovenilor să decidă...

Toți candidații la primăria Craiova vorbesc de smart-city, ceea ce e un lucru bun. Să digitalizăm serviciile publice, să ușurăm viața cetățenilor...