Acasă Bani & Afaceri Afaceri de succes Hiroto Saikawa va pleca de la conducerea Nissan

Hiroto Saikawa va pleca de la conducerea Nissan

-

Hiroto Saikawa,CEO-ul Nissan, va demisiona din funcție pe 16 septembrie, datorită unor compensații financiare care a provocat scandal, relatează europe.autonews.com

Președintele, Yasushi Kimura, a declarat că Saikawa va renunța la 16 septembrie. Compania speră să ia o decizie asupra succesorului său până la sfârșitul lunii octombrie.

Saikawa, în vârstă de 65 de ani, a menționat recent dorința de a demisiona, iar consiliul de administrație a considerat în unanimitate că este mai bine să acționeze în această privință imediat, a spus Kimura în cadrul unei conferințe de presă la sediul Nissan din Tokyo.

Săptămâna trecută, printr-o anchetă internă s-a descoperit că Hiroto Saikawa și alți directori au primit compensații necorespunzătoare care au ridicat îndoieli cu privire la angajamentul lui Saikawa de a îmbunătăți guvernanța în urma arestării lui Ghosn anul trecut pentru presupusa conduită financiară. Mai multe informații AICI.

Prima criză a companiei Nissan, în 2017

Prima criză a izbucnit la sfârșitul anului 2017, când Nissan a dezvăluit că efectuase inspecții finale defectuoase ale vehiculelor la fabricile de asamblare din Japonia.

Acest lucru a declanșat rechemarea a peste 1,2 milioane de vehicule în Japonia, un apel înapoi la aproape fiecare autoturism pe care compania l-a produs spre vânzare în ultimii trei ani.

Producătorul auto nr. 2 din Japonia concediază, de asemenea, 12 500 de lucrători și încearcă să reformeze guvernanța corporativă.

Aurelian Marian Soare

NASA vrea să angajeze specialist cu abilități în criptomonede

Nasa, agenția responsabilă pentru cercetarea spațiului, recrutează un candidat cu o gamă largă de abilități. Printre principalele abilități, candidatul trebuie să aibă experiență în criptomonede și tehnologie blockchain.