10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAfaceri de succesHiroto Saikawa va pleca de la conducerea Nissan

Hiroto Saikawa va pleca de la conducerea Nissan

Hiroto Saikawa,CEO-ul Nissan, va demisiona din funcție pe 16 septembrie, datorită unor compensații financiare care a provocat scandal, relatează europe.autonews.com

Președintele, Yasushi Kimura, a declarat că Saikawa va renunța la 16 septembrie. Compania speră să ia o decizie asupra succesorului său până la sfârșitul lunii octombrie.

Saikawa, în vârstă de 65 de ani, a menționat recent dorința de a demisiona, iar consiliul de administrație a considerat în unanimitate că este mai bine să acționeze în această privință imediat, a spus Kimura în cadrul unei conferințe de presă la sediul Nissan din Tokyo.

Săptămâna trecută, printr-o anchetă internă s-a descoperit că Hiroto Saikawa și alți directori au primit compensații necorespunzătoare care au ridicat îndoieli cu privire la angajamentul lui Saikawa de a îmbunătăți guvernanța în urma arestării lui Ghosn anul trecut pentru presupusa conduită financiară. Mai multe informații AICI.

Prima criză a companiei Nissan, în 2017

Prima criză a izbucnit la sfârșitul anului 2017, când Nissan a dezvăluit că efectuase inspecții finale defectuoase ale vehiculelor la fabricile de asamblare din Japonia.

Acest lucru a declanșat rechemarea a peste 1,2 milioane de vehicule în Japonia, un apel înapoi la aproape fiecare autoturism pe care compania l-a produs spre vânzare în ultimii trei ani.

Producătorul auto nr. 2 din Japonia concediază, de asemenea, 12 500 de lucrători și încearcă să reformeze guvernanța corporativă.

Aurelian Marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS