3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAutoHiroto Saikawa, șeful Nissan a încălcat procedurile companiei

Hiroto Saikawa, șeful Nissan a încălcat procedurile companiei

Hiroto Saikawa, CEO-ul companiei Nissan a recunoscut că a fost plătit în exces cu încălcarea procedurilor interne în cadrul unui sistem conceput de președintele renunțat Carlos Ghosn, relatează Reuters.

O anchetă internă a descoperit că Saikawa și alți directori au primit compensații necorespunzătoare care a ridicat îndoieli cu privire la angajamentul lui Saikawa de a îmbunătăți guvernanța în urma arestării lui Ghosn anul trecut pentru presupusa conduită financiară.

Hiroto Saikawa: „Îmi pare foarte rău că am provocat îngrijorare”

Saikawa și-a cerut scuze și a promis să restituie orice fonduri plătite în mod necorespunzător, deoarece a recunoscut jurnaliștilor japonezi mai devreme că a primit în mod greșit o compensație aferentă stocurilor în cadrul „schemei din epoca Ghosn”.

“Îmi pare rău că am provocat îngrijorări. Voi da banii înapoi,” a spus Saikawa, negând că a fost implicat direct în elaborarea compensațiilor financiare incorecte.

Plăți improprii, inclusiv zeci de milioane de yeni primite prin schema SAR, au fost dezvăluite miercuri în cadrul unei reuniuni a comitetului de audit al Nissan.

Acțiunea disciplinară în legătură cu această problemă va fi discutată în cadrul unei reuniuni a consiliului de administrație, a adăugat sursa.

Nissan a declarat într-o declarație că rezultatele sondei sale, inclusiv probleme legate de drepturile de apreciere a acțiunilor vor fi transmise consiliului său la 9 septembrie.

Compania a încercat să consolideze guvernanța, să reducă costurile și să sporească profitabilitatea, pe fondul afirmațiilor persistente de conduită necorespunzătoare care rezultă din domnia de 20 de ani a lui Ghosn pentru cel de-al doilea mare producător auto din Japonia.

Partenerii de alianță discută reforme care ar putea câștiga sprijinul Nissan pentru o legătură reînnoită FCA-Renault, inclusiv o reducere potențială la participația Renault la 43,4% la Nissan.

Aurelian Marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS