Acasă Magazin Auto Hiroto Saikawa, șeful Nissan a încălcat procedurile companiei

Hiroto Saikawa, șeful Nissan a încălcat procedurile companiei

-

Hiroto Saikawa, CEO-ul companiei Nissan a recunoscut că a fost plătit în exces cu încălcarea procedurilor interne în cadrul unui sistem conceput de președintele renunțat Carlos Ghosn, relatează Reuters.

O anchetă internă a descoperit că Saikawa și alți directori au primit compensații necorespunzătoare care a ridicat îndoieli cu privire la angajamentul lui Saikawa de a îmbunătăți guvernanța în urma arestării lui Ghosn anul trecut pentru presupusa conduită financiară.

Hiroto Saikawa: „Îmi pare foarte rău că am provocat îngrijorare”

Saikawa și-a cerut scuze și a promis să restituie orice fonduri plătite în mod necorespunzător, deoarece a recunoscut jurnaliștilor japonezi mai devreme că a primit în mod greșit o compensație aferentă stocurilor în cadrul „schemei din epoca Ghosn”.

“Îmi pare rău că am provocat îngrijorări. Voi da banii înapoi,” a spus Saikawa, negând că a fost implicat direct în elaborarea compensațiilor financiare incorecte.

Plăți improprii, inclusiv zeci de milioane de yeni primite prin schema SAR, au fost dezvăluite miercuri în cadrul unei reuniuni a comitetului de audit al Nissan.

Acțiunea disciplinară în legătură cu această problemă va fi discutată în cadrul unei reuniuni a consiliului de administrație, a adăugat sursa.

Nissan a declarat într-o declarație că rezultatele sondei sale, inclusiv probleme legate de drepturile de apreciere a acțiunilor vor fi transmise consiliului său la 9 septembrie.

Compania a încercat să consolideze guvernanța, să reducă costurile și să sporească profitabilitatea, pe fondul afirmațiilor persistente de conduită necorespunzătoare care rezultă din domnia de 20 de ani a lui Ghosn pentru cel de-al doilea mare producător auto din Japonia.

Partenerii de alianță discută reforme care ar putea câștiga sprijinul Nissan pentru o legătură reînnoită FCA-Renault, inclusiv o reducere potențială la participația Renault la 43,4% la Nissan.

Aurelian Marian Soare

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.