13.3 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriFinanteDonatorii de sânge pot beneficia de impozite mai mici pe clădiri

Donatorii de sânge pot beneficia de impozite mai mici pe clădiri

Consiliile locale pot acorda reduceri procentuale ale impozitului pe clădiri pentru persoanele fizice care au în proprietate o clădire situată în România şi care fac dovada a cel puţin trei donări de sânge în cursul unui an calendaristic, se arată în legea promulgată, marţi, de preşedintele Klaus Iohannis. Este vorba de modificări şi completări la Codul fiscal.

Reducerea se poate cumula cu bonificaţia acordată în condiţiile legii şi se aplică diferenţei rezultate în urma scăderii bonificaţiei din impozitul datorat, precizează actul normativ.

Scutirea sau reducerea de la plata impozitului sau taxei se aplică începând cu data de 1 ianuarie a anului următor celui în care persoana depune documentele justificative, scrie Agerpres.

Nivelul reducerii, precum şi documentele justificative necesare dovedirii efectuării numărului minim de donări de sânge se stipulează în cuprinsul hotărârii de consiliu local care instituie reducerea impozitului, acordată în baza noii legi.

Pentru determinarea sumei finale datorate, în situaţia aplicării reducerii instituite prin actul normativ, se aplică rotunjirea, definită ca operaţiunea de stabilire a sumelor datorate bugetelor locale la nivel de leu, fără subdiviziuni, prin reducere când fracţiunile în bani sunt mai mici de 50 de bani şi prin majorare când fracţiunile în bani sunt de 50 de bani sau mai mari.

Potrivit acestei legi, persoanele cu dizabilităţi pot beneficia de aceeaşi reducere procentuală a impozitului pe clădiri.

Citeşte şi: Tânăr amendat după ce a vrut să intre într-un spital cu un pistol de jucărie la brâu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS