23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCât de sigură este economisirea la CAR? Tot ce trebuie să ştiţi despre cum să vă înmulţiţi banii

Cât de sigură este economisirea la CAR? Tot ce trebuie să ştiţi despre cum să vă înmulţiţi banii

Vreţi să vă păstraţi economiile în siguranţă, dar şi să obţineţi o dobândă foarte avantajoasă? Atunci cea mai optimă soluţie este să alegeţi o C.A.R care să fie membră a Fondului de Garantare al Caselor de Ajutor Reciproc. În Craiova, o astfel de Casă de Ajutor Reciproc, care oferă o dobândă foarte avantajoasă, dar şi care garantează siguranţa economiilor este CAR TOP INVEST. 

Am stat de vorbă cu managerul acestei CAR, care ne-a explicat cât de sigură este economisirea într-o astfel de instituţie financiară. Acesta spune că există din ce în ce mai multe persoane care aleg să pună bani de-o parte pentru a-şi asigura un viitor lipsit de griji. Echipa C.A.R. Top Invest depune toate eforturile necesare pentru ca economiile membrilor să fie în deplină siguranţă.   

Ce reprezintă CAR-urile

GdS: Ştim deja că CAR TOP INVEST oferă o dobândă foarte atractivă, acum aş vrea să vorbim despre cât de sigură este economisirea într-o astfel de instituţie financiară. Dar, vreau să explicați foarte scurt ce reprezintă CAR-urile în peisajul financiar?

Mihai Roşculeasa: Casele de ajutor reciproc sunt organizații non-profit care își propun să ajute membrii lor să economisească și să-și protejeze economiile. Ele sunt cunoscute și sub denumirea de organizații financiare sociale. Asta deoarece au ca scop principal furnizarea de servicii financiare membrilor lor. Acestea sunt, în general, alcătuite din membri care împărtășesc o anumită comunitate de interese sau o anumită regiune geografică.

GdS: Aşadar, cum pot şti oamenii care vor să îşi depună banii la CAR că economiile lor sunt în siguranţă?

Mihai Roşculeasa: Importanța garantării economiilor la casele de ajutor reciproc este crucială. Spun acest lucru întrucât garanția reprezintă un instrument esențial pentru a proteja economiile membrilor. În esență, garantarea reprezintă un angajament din partea unei alte entități, de a returna banii economisiți de un membru, în cazul în care CAR-ul nu mai poate să își îndeplinească obligațiile financiare. Membrii C.A.R. Top Invest au această informație de pe site-ul nostru https://casadeajutorreciproc.ro/economisire-car. De asemenea, primesc aceste informații şi de la personalul C.A.R. atunci când ajung în sediul nostru. 

GdS: Cine le garantează acest lucru?

M.R.: Fondul de Garantare al Caselor de Ajutor Reciproc (FdGCAR) este o instituție specializată care își propune să garanteze economiile (fondurile sociale) ale membrilor caselor de ajutor reciproc (C.A.R.) din România, în cazul în care acestea nu mai pot să își îndeplinească obligațiile financiare. FdGCAR are un rol important în ceea ce privește protecția economiilor membrilor C.A.R. și menținerea încrederii acestora în organizațiile lor.       

GdS: Care este cadrul legal?

M.R.: Importanța FdGCAR constă în faptul că această instituție oferă un nivel suplimentar de protecție pentru economiile membrilor C.A.R. În cazul în care o astfel de instituţie financiară întâmpină dificultăți din punct de vedere economic și nu mai poate să își îndeplinească obligațiile financiare față de membri, FdGCAR intervine și garantează rambursarea economiile acestora. Acest lucru oferă membrilor un sentiment de securitate și contribuie la menținerea încrederii acestora în organizație. Fondul de Garantare al Caselor de Ajutor Reciproc este o instituție financiară deținută de casele de ajutor reciproc din România, cu statut juridic de Federație. Aceasta funcționează în baza Legii 276/ 2000.                                                                                                                      

GdS: Ce atribuții concrete are Fondul de Garantare?                                                                 

M.R.: FdGCAR poate contribui la creșterea transparenței și a responsabilității în cadrul C.A.R. Membrii unei CAR care este parte a FdGCAR au motive de liniște, siguranță și încredere privind economiile lor. FdGCAR este o instituție specializată în garantarea economiilor membrilor CA. Aceasta are ca scop protejarea economiilor în cazul în care CAR-ul întâmpină dificultăți financiare. FdGCAR garantează integral economiile depuse la CAR-urile care fac parte din Fond.  În cazul în care CAR-ul este incapabil să restituie economiile membrilor săi, FdGCAR va interveni și va asigura restituirea sumelor garantate.

Economiile membrilor CAR-urilor care sunt garantate de FdGCAR au, prin urmare, un nivel mai mare de protecție. Acest fapt aduce mai multă liniște și siguranță financiară pentru membrii, deoarece știu că, în cazul unor probleme cu CAR-ul, economiile lor sunt protejate prin intermediul FdGCAR. Scopul principal al FdGCAR este în primul rând să nu lase o C.A.R. să ajungă în starea de insolvență, acest lucru se realizează printr-o supraveghere atentă și controale periodice.                                                           

C.A.R. Top Invest este membră a FdGCAR de la înființare

GdS: Din experienţa dumneavoastră, care sunt motivele pentru care se tem oamenii atunci când vine vorba să îşi depună banii într-un CAR?

M.R.: În general pentru că această informație referitoare la garantare nu este transmisă destul de des de către CAR-uri. Populația este parțial reticentă pentru că nu știe înainte de a veni la sediul unei C.A.R. dacă economiile sunt garantate. Există mai multe motive pentru care garanția este importantă și trebuie transmisă public în fiecare zi. În primul rând, garanția oferită membrilor reprezintă un nivel de securitate în ceea ce privește economiile lor. În cazul în care casa de ajutor reciproc întâmpină dificultăți financiare, garanția oferită membrilor de un Fond de Garantare este o cale de a-și recupera banii economisiți. Această protecție poate fi deosebit de importantă pentru membrii cu venituri mici sau care se bazează în mare măsură pe economiile lor pentru a face față cheltuielilor, fără a exclude ceilalți membri.

GdS: Am clarificat importanța garantării, să trecem la capitolul economisire. Cât de simplă sau de complicată este modalitatea de economisire?                                       

M.R.: Economisirea este un concept esențial în viața noastră. Cu toții știm că banii nu cresc în copaci, ci trebuie să lucrăm din greu pentru a-i câștiga. C.A.R. Top Invest oferă o oportunitate unică de a economisi și de a obține randamente considerabile, fără a fi nevoie ca membrii să fie experți în domeniul financiar. Procesul de economisire la C.A.R. Top Invest este incredibil de simplu. Tot ce trebuie să facă o persoană este să aloce o sumă lunară sau ocazională convenabilă, pe care îşi poate permite să o economisească. Această sumă va fi investită în împrumuturi adecvate, acordate cu giranți, care au fost riguros selectate și gestionate de ofițerii de credit. Important este să economisim și să o facem cu frecvență lunară. Momentul când începem să economisim nu trebuie amânat, fiindcă economisirea ne poate aduce beneficii pe termen lung şi stabilitate financiară. 

GdS: De ce este atât de important să economisim din timp?                                                          

M.R.: Timpul este un factor crucial în atingerea obiectivelor financiare. Cu cât începem să economisim mai devreme, cu atât vom beneficia de o perioadă mai lungă în care banii noștri „cresc“ și ne aduc beneficii considerabile pe termen lung. Fiecare zi de întârziere în economisire este o zi în care pierdem potențialul de a obține randamente mai mari.

În plus, economisirea la C.A.R. Top Invest ne oferă un nivel ridicat de securitate financiară. Fondul social este supravegheat și reglementat, ceea ce ne asigură că banii sunt în mâini sigure și că sunt investiți în credite responsabile. Așadar, haideți să nu mai amânăm economisirea! Acum este momentul perfect pentru a acționa și pentru a ne asigura un viitor financiar mai bun. C.A.R. Top Invest este partenerul de încredere care vă poate ghida și vă poate sprijini în acest proces. Nu pierdeți ocazia de a vă pune în mișcare economiile și de a vă transforma visurile în realitate!

GdS: Cum ați încurajat economisirea?

M.R.: În ultimii ani, am observat o schimbare semnificativ-pozitivă în comportamentul membrilor noștri de la CAR Top Invest, în ceea ce privește economisirea. Prin intermediul strategiilor noastre inovatoare și a ofertei de beneficii atractive, am reușit să generăm o dorință mai mare de economisire în rândul membrilor noștri, prin dobânzi competitive. Ştim cu toţii că dobânda joacă un rol crucial în atragerea economiilor membrilor noștri. Prin urmare, am revizuit constant politica noastră de dobândă pentru a oferi rate competitive și atractive pentru economiile depuse la CAR. Am realizat cercetări riguroase pentru a ne asigura că suntem în concordanță cu ofertele din piață și am adaptat dobânzile în consecință, pentru a fi cei mai buni.

Sesiuni de informare oferite gratuit

Astfel, membrii noștri au fost motivați să economisească la CAR pentru a obține randamente mai bune. De asemenea, conștientizarea și educația financiară au fost pilonii noștri centrali pentru a încuraja economisirea. Am dezvoltat materiale și resurse informative pentru membrii noștri, oferindu-le informații valoroase despre beneficiile economisirii și strategii de gestionare a finanțelor personale, pe care le-am publicat pe paginilie noastre de social media. Am organizat, de asemenea, sesiuni de informare pentru a-i ajuta pe membrii noștri să dobândească abilități financiare și să ia decizii informate legate de economisire.

În acelaşi timp, am investit în tehnologie pentru a face economisirea mai ușoară și mai accesibilă pentru clienții noștri. Am dezvoltat o platformă online intuitivă care permite membrilor să-și gestioneze resursele și să facă economii în mod convenabil. De asemenea, am introdus servicii de asistență telefonică și prin chat, oferind membrilor noștri suport prompt și personalizat în toate aspectele legate de economisire.

Cu alte cuvinte, ne dorim să fim cât mai aproape de clienţii noştri existenţi şi viitori şi să îi ajutăm să îşi gestioneze atât de bine economiile astfel încât să se înmulţească în mod constant. 

GdS: Concret, dacă cineva vrea să depună o sumă de bani la CAR TOP INVEST care sunt paşii? 

M.R.: Persoana în cauză vine în sediu, consultă statutul C.A.R., solicită și primește informații, semnează cererea de înscriere ca membru, apoi face transferul de fond social.   

GdS: Se poate face şi online această depunere?                                                                                 

M.R.: Da. Pe site-ul C.A.R. Top Invest, casadeajutorreciproc.ro există secțiunea Economisire Online, unde avem un formular de înscriere. Acolo se consultă statutul, se trimite formularul cu datele de identificare, după care se efectuează depunerea fondului social în contul bancar. După înscriere, la sediu sau online, fiecare membru primește acces în platforma Home CAR, cu user și parolă, cu posibilitatea de a vizualiza și consulta soldul, operațiunile și dobânda primită.                                                         

GdS: Există anumite condiţii speciale pentru economisirea într-o CAR sau orice persoană are acest drept?         

M.R.: O persoană care a împlinit vârsta de 18 ani, obține venituri de natură salarială sau este pensionar, fără deosebire de naționalitate, sex, vârstă, convingeri politice sau religioase, este eligibil pentru a deveni membru C.A.R. Top Invest și poate economisi.

GdS: Dacă persoana care economiseşte o sumă de bani la CAR şi după o vreme are nevoie de o parte din acei bani, în cât timp îi poate retrage? 

M.R.: Foarte repede, în funcție de suma de fond social retrasă parțial sau total. Pentru sume de până-n 10.000 lei, rambursarea se face pe loc. Pentru 10.001- 30.000 lei – în 5 zile, iar 30.001- 50.000 lei, în 10 zile. De asemenea, pentru sume cuprinse între 50.001- 100.000 lei, în 15 zile, iar pentru sume de peste 100.001 lei. Perioada se stabilește la înscriere, de comun acord. Menționez că termenele prezentate sunt maximale, niciun membru nu a așteptat pană acum mai mult de 10 zile, indiferent de sumă. În 90% din cazuri rambursarea s-a făcut pe loc.                                                 

GdS: Cum se calculează dobânda pentru banii rămaşi? 

M.R.: C.A.R. Top Invest a implementat un sistem inteligent de calcul.  Dobânda se calculează la soldul zilnic. Așa că un membru poate să facă operațiuni de depunere sau retragere a economiilor în fiecare zi, soldul zilnic este suveran, dobânda oferită de 10 % pe an se calculează raportat la valoarea zilnică. La finalul fiecărei luni se adaugă capitalizarea dobânzii. Prin comparație, de exemplu, un depozit bancar, costituit pe un de zile, dacă l-ai spart după 8 luni, ai pierdut întreaga dobândă acumulată până în acel moment. La C.A.R., retragerea unei sume parțiale de fond social, nu-ți creează niciun dezavantaj. Acest aspect este foarte apreciat de membrii noștri.  

GdS: Care ar fi data la care se poate retrage o sumă de bani din total astfel încât să nu fie afectată dobânda din luna precedentă?

M.R.: Oricând! Așa cum am menționat, modul de calcul al dobânzii la soldul zilnic, oferă posibilitatea unui membru să retragă în orice zi dorește o sumă parțială din fondul social. El nu va piarde niciun leu cuvenit. Precizez că nu există niciun fel de comision pentru depuneri sau retrageri de fond social, totale sau parțiale, oricând ar fi efectuate.

GdS:  În ultimii ani s-a observat o dorinţă mai mare de economisire la CAR?

M.R.: Da. Rezultatele financiare realizate de C.A.R. Top Invest arată că economisirea a crescut în fiecare an cu cel puțin 50 % față de anul predecent. Dobânda oferită la economii, posibilitatea de retrage a fondului social, total sau parțial, a dat încredere membrilor să economisească mai mult. În plus, faptul că noi CAR Top Invest suntem membri ai FdGCAR a evidențiat faptul că organizația respectă standardele și reglementările stabilite de Fond, că se supune supravegherii și controlului financiar. Aceste aspecte au adus încredere membrilor și a încurajat creșterea numărului de membri.

FdGCAR oferă membrilor C.A.R. Top Invest un nivel suplimentar de protecție financiară, prin garantarea economiilor depuse. Prin urmare, membrii noștri au mai multă liniște, siguranță și încredere privind economiile lor. Prin diversitatea produselor de economisire, dobânzile competitive, promovarea educației financiare și investițiile în tehnologie, CAR a reușit să creeze o dorință mai mare de economisire în rândul membrilor săi. Eforturile noastre de a oferi condiții atractive și de a încuraja economisirea au contribuit la crearea unei relații puternice cu membrii noștri. În acelaşi timp, ne-am sprijinit membrii să-şi atingă obiectivele financiare pe termen lung.                                                                                           

GdS: Unde vă pot găsi craiovenii?

M.R.: Persoanele interesate pot obţine mai multe informaţii:

de pe site-ul www.casadeajutorreciproc.ro

pe pagina de facebook a CAR Top Invest https://www.facebook.com/cartopinvest/

telefonic, la numerele 0351.44.55.33 şi 0351 44.44.00

direct la sediul C.A.R., situat în Craiova, str. Mihail Kogălniceanu, nr. 19, Bl. 97A, parter (vizavi de Casa de Pensii Dolj).

Citeşte şi: C.A.R. TOP INVEST pune la dispoziţie cel mai eficient instrument de economisire de pe piaţa financiar-bancară

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS