6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCum au schimbat proiectele fața comunei Rojiște

Cum au schimbat proiectele fața comunei Rojiște

Accesarea de finanțări pe cele mai diverse segmente a transformat Rojiște, o comună înființată în urmă cu numai 19 ani, într-un exemplu de administrație locală eficientă. Schimbările se văd cu ochiul liber, mai ales că multe proiecte importante demarate în ultimul timp sunt gata sau aproape de finalizare.

Fonduri pentru străzi, educație, sport în Rojişte

Spre exemplu, grădinița din Rojiște a fost reabilitată și modernizată prin PNDL II. În cadrul aceluiași program, au fost accesate fonduri pentru rețeaua de apă din satul Rojiște. Lucrările sunt în proporţie de 80% gata. Mare parte din drumuri au fost modernizate prin AFIR, PNDR 2014-2020, iar primăriei i s-a aprobat și proiectul de continuare a modernizărilor prin Anghel Saligny. Edilul Ionel Nedelcu spune că în Rojiște nu va rămâne niciun metru de drum neasfaltat.

Satul Rojiște beneficiază, în prezent, și de o bază sportivă modernă, construită cu fonduri AFIR, în cadrul GAL Jiu Romanați. În prezent se află în plină desfășurare şi lucrările la un spațiu pentru activități sportive și în satul Tâmburești, în cadrul aceluiași program.

Proiect în contextul Covid

Administrația locală din Rojiște a valorificat și oportunitățile oferite de Ministerul Fondurilor Europene în cadrul POIM 2014-2020. Astfel, a accesat fonduri pentru școli, în vederea consolidării capacității unităților de învățământ pentru gestionarea situației de pandemie generată de virusul Sars-Cov2.

Proiecte importante aprobate de Compania Națională de Investiții

O serie de proiecte importante au fost depuse și la Compania Națională de Investiții. Primarul Ionel Nedelcu transmite care este stadiul fiecăruia dintre acestea.

„Avem un proiect depus pentru o sală de sport în Rojiște, care se află în etapa de evaluare a ofertelor. S-a terminat evaluarea financiară și în scurt timp vom avea un câștigător. Astfel, vom putea da undă verde pentru execuție. De asemenea, avem în curs de implementare, cu fonduri de la CNI, reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale din sat Rojiște, comuna Rojiște”, a declarat primarul comunei Rojişte, Ionel Nedelcu.

Atragerea investitorilor, o prioritate pentru administraţia din Rojişte

Pe lângă accesarea fondurilor pentru diverse proiecte, primarul Ionel Nedelcu este neobosit în strădaniile sale de a atrage investitori privați în comună. În comună funcționează în prezent ferma Avicola Rojiște. De asemenea, Rojiște este singura comună din întreg județul Dolj unde se cultivă orez pentru export, fiind atrași aici investitori din Spania. Comuna este cunoscută și pentru un resort care atrage din ce în ce mai mulți turiști – Plaza Lake Rojiște.

Citeşte şi: Rojişte, o comună curată. Se înfiinţează platformă de gunoi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS