19 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriRojiște, o comună curată. Se înființează platformă de gunoi

Rojiște, o comună curată. Se înființează platformă de gunoi

Primarul Ionel Nedelcu vrea să scape de gunoaiele din comuna Rojişte prin înființarea unei platforme de colectare selectivă a deșeurilor. Este numai unul dintre proiectele depuse la Administrația Fondului pentru Mediu. Comuna va avea în viitor, prin accesarea de fonduri din același program, și stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în satele Rojiște și Tâmburești.

Un proiect de suflet al primarului din Rojişte

Primarul spune că și-a dorit, în mod deosebit, să rezolve problema deșeurilor din comună prin proiectul centrelor de colectare.

„Înființarea platformei este un proiect de suflet. Ne dorim o comună curată, dar pentru a-i face pe cetățeni să respecte mediul, trebuie să le oferi condițiile necesare. Astfel, am depus un proiect la Administrația Fondului pentru Mediu pentru înființarea de centre de colectare deșeuri prin aport voluntar. E un proiect de suflet și ne dorim să îl implementăm cât mai repede”, transmite primarul din Rojişte, Ionel Nedelcu.

În ceea ce privește stațiile de încărcare electrică, acesta a precizat că este vorba de patru astfel de stații. Acestea se vor dovedi utile și pentru comunitatea din Rojiște, deoarece primăria își propune să achiziționeze un microbuz electric pentru elevi în viitorul apropiat.

Proiect pentru panouri fotovoltaice în Rojiște

Pe lângă proiectele pe mediu, Rojiște urmărește și oportunitățile oferite de sursele de energie regenerabile. Astfel, Ionel Nedelcu spune că în această perioadă este în curs de aprobare avizul tehnic de racordare la CEZ pentru construirea unui parc fotovoltaic. Scopul este ca administrația locală să devină indepedentă energetic prin alimentarea cu energie din surse proprii.

Niciun metru de drum neasfaltat

În acest timp, Primăria Rojiște continuă și cu asfaltările, prin programul „Anghel Saligny”. Modernizarea drumurilor a fost în atenția primarului Ionel Nedelcu constant. Proiectul de continuare a modernizărilor a fost deja aprobat. Edilul spune că în Rojiște nu va rămâne niciun metru de drum neasfaltat.

„Lucrăm în paralel la multe proiecte pentru modernizarea comunei, atât la cele esențiale, de infrastructură, cât și la proiectele pentru educație sau sănătate și aceste proiecte legate de mediu, care sunt proiecte ale viitorului. Scopul nostru este să atragem cât mai multe fonduri în Rojiște, iar experiența anilor anteriori de mandat a arătat că putem crește frumos și durabil”, a transmis primarul Ionel Nedelcu.

Acesta a transmis și urări de sărbători pentru locuitorii din comună și nu numai: „Să avem cu toții un Paște liniștit și cu lumină și să ne bucurăm de lucrurile din jurul nostru. Și să avem putere de muncă pentru a duce la bun sfârșit tot ceea ce ne propunem. Sărbători fericite!”.

Citeşte şi: Primăria Rojiște a depus un proiect de înființare a unui centru medical modern

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS