20.1 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPrimăria Țuglui se pregătește de Ziua Comunei

Primăria Țuglui se pregătește de Ziua Comunei

În comuna Ţuglui este forfotă mare în această perioadă. Administraţia locală lucrează la extinderea reţelei de apă şi canalizare şi a semnat recent un contract pentru organizarea unei pieţe săptămânale, care va fi gata în aproximativ o lună. Pe lângă proiectele de investiţii, primăria se pregăteşte şi pentru Ziua Comunei, care va fi marcată după sărbătorile de Paşte, chiar de Sfântul Gheorghe.

Piaţa săptămânală, în fiecare sâmbătă

Primarul Marin Totoroaţă a oferit mai multe detalii despre proiectele desfăşurate în comună.
„Ne-am dorit să amenajăm un spaţiu pentru o piaţă săptămânală în comuna Ţuglui. Iată că locuitorii comunei noastre se vor putea bucura curând de aceasta. Piaţa va fi organizată în fiecare sâmbătă. Am semnat recent contractul, începe execuţia. În 30 de zile urmează să fie gata”, a transmis primarul comunei Ţuglui, Marin Totoroaţă.

Ţuglui va avea şi un teren de sport nou

Primăria Ţuglui a semnat în această perioadă şi un contract pentru un teren de sport de mici dimensiuni.
Edilul comunei spune că va semna curând şi contractul pentru asfaltarea a şase kilometri de drum, cu fonduri obţinute în cadrul Programului Naţional „Anghel Saligny”.

Se lucrează la extinderea reţelei de apă şi canal din Țuglui

„Între timp, desfăşurăm mai multe investiţii pentru care am primit finanţarea. Suntem în etapa de implementare a proiectului de extindere a reţelei de apă şi canalizare. O altă veste bună este că se apropie de finalizare lucrările la Grădiniţa nr. 2 din comună, care va avea program prelungit. Din toamnă, aceasta va fi gata pentru primirea preşcolarilor. În iunie, iulie, ar trebui să facem recepţia, este aproape gata. Căminul Cultural l-am recepţionat în toamna anului trecut”, a precizat primarul comunei Ţuglui.

Asfaltări şi pietruiri în comuna Ţuglui

Administraţia locală a început şi pietruirea unor noi uliţe. „Astfel, în comună nu va rămâne nicio uliţă nepietruită. De altfel, mai avem şi un proiect de asfaltare de 1300 de metri de uliţe laterale. Până la finele mandatului, toate uliţele vor fi asfaltate sau pietruite”, a declarat Marin Totoroaţă.

Ziua comunei Țuglui, marcată de Sfântul Gheorghe

După sărbătorile de Paşte, cetăţenii din Ţuglui sunt invitaţi să sărbătorească împreună Ziua Comunei.
Pe 23 aprilie, de Sfântul Gheorghe, aceasta va fi marcată printr-un spectacol pe islazul comunal, aşa cum locuitorii au fost obişnuiţi deja.

„Până la Ziua Comunei, le urez tuturor locuitorilor din Ţuglui să se bucure din plin de Sfintele Sărbători de Paşte. Să aibă sănătate şi bucurii şi zile frumoase alături de cei dragi”, a transmis Marin Totoroaţă.

Citește și Bilanț în comuna Țuglui, după 4 ani de investiții

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS