16.6 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimăria Sopot reabilitează şcoli şi asfaltează drumuri agricole. Ce alte proiecte sunt în desfăşurare în comună

Primăria Sopot reabilitează şcoli şi asfaltează drumuri agricole. Ce alte proiecte sunt în desfăşurare în comună

Primăria Sopot desfăşoară în această perioadă lucrări pentru implementarea mai multor proiecte importante cu fonduri de la guvern. În 2023, administraţia locală se pregăteşte de finalizarea mai multor proiecte, iar investiţiile vizează atât infrastructura, cât şi educaţia sau sănătatea.

Se introduce apa

“Avem mai multe proiecte în derulare, acest început de an este foarte fructuos pentru comuna noastră.
În curs de implementare este, în prezent, proiectul de înfiinţare a sistemului de alimentare cu apă în comuna Soport, satele Sopot, Belot, Pietroaia şi Başcov, în valoare de peste 13,4 milioane de lei, fonduri guvernamentale obţinute în cadrul programului Anghel Saligny. Urmează să depunem la Fondul de Mediu o solicitare pentru extinderea alimentării cu apă în satele Sârsca şi Pereni”, a declarat primarul Cătălin Trăistaru.

Şcoli reabilitate

“Tot cu fonduri de la Guvern, prin PNDL II de această dată, reabilităm şi modernizăm Şcoala Generală Sopot, care va fi dată în folosinţă în luna septembrie”, adaugă primarul din Sopot.
În cadrul aceluiaşi program naţional, Primăria Sopot a obţinut finanţare şi pentru construcţia unei şcoli şi grădiniţe cu program normal în satul Bascov, în valoare de peste 2,2 milioane de lei, unde lucrările vor fi finalizate în vara anului următor.

În ceea ce priveşte proiectele de pe plan educaţional, Şcoala Gimnazială Sopot este una dintre unităţile de învăţământ care au solicitat fonduri pentru dotarea elevilor cu tablete şcolare şi dotarea cadrelor didactice cu dispozitive electronice necesare desfăşurării activităţii în mediul online, proiectul fiind deja finalizat.
“Mai avem un proiect dedicat creşterii standardelor condiţiilor din unităţile de învăţământ din comună, şi anume creşterea eficienţei energetice a Şcolii Generale din satul Belot, respectiv demolarea parţială şi extinderea corpului şcolii. Proiectul este finanţat de AFM şi va demara în luna septembrie”, a mai transmis Trăistaru.

Primele proiecte prin PNRR

Tot prin PNDL II Primăria va reabilita şi moderniza unitatea sanitară din satul Sopot, care va fi gata în vara acestui an.
Administraţia locală a atras fonduri şi pentru dezvoltarea domeniului agricol. Un proiect în valoare de 8,4 milioane de lei, prin AFIR, prevede modernizarea unor drumuri de exploatare agricolă. Acestea vor fi asfaltate până în toamnă şi se va face astfel legătura între satele Sopot – Bascov – Pietroaia.

În cadrul PNRR, comuna Sopot a obţinut deja undă verde pentru două proiecte. Unul vizează asigurarea infrastructurii pentru transportul verde TIC (sisteme inteligente de management local), prin care cetăţenii vor avea acces online la o platformă de date accesibilă publicului.

Celălalt proiect constă în lucrări de reabilitare energetică şi reparaţii la sediul Primăriei Sopot, în urma căreia se va moderniza sistemul de încălzire, vor fi instalate sisteme fotovoltaice şi de climatizare, se va reînnoi tâmplăria şi nu numai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS