10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPromenada Mall Craiova intră în linie dreaptă

Promenada Mall Craiova intră în linie dreaptă

Noul mall Promenada Craiova a primit la începutul acestui an autorizația de construire, astfel că lucrările intră în linie dreaptă. Termenul de finalizare al construcției este luna martie a anului viitor. Astfel, din 2023, orașul urmează să aibă un nou centru comercial, proiectat de la zero de către dezvoltatorii de la NEPI Rockcastle, care pun, astfel, Craiova pe harta marilor investiții în retail.

Autorizația a fost publicată pe site-ul Primăriei Municipiului Craiova și poate fi vizualizată urmând link-ul http://www.eprim.ro/portal/craiova/Urbanism.nsf/3f5ee0232a7bced6c225816b00409dab/3f1ace4d852d2c56c225878a00393ca0?OpenDocument.

Promenada va dezvolta și infrastructura rutieră

În plus, noul mall Promenada vine și cu o investiție importantă în infrastructura rutieră. NEPI va construi și drumul care va lega Calea Severinului de strada Brestei, respectiv bulevardul Râului, care va facilita accesul către viitorul centru comercial şi va avea o lungime totală de aproximativ 1200 metri. Artera va avea trei sensuri giratorii cu un diametru interior de 20 de metri, unul care îl va conecta cu Bulevardul Calea Severinului şi Bulevardul Tineretului şi două în zona Bălţii Craiovita, către Bulevardul Calea Severinului şi Bulevardul Râului.
Noul bulevard se va amenaja concomitent cu lucrările intensive construcţia noului spaţiu comercial.

150 de magazine, cinema și zonă de bricolaj

Pe lângă retailerii care vor fi prezenţi la Promenada, aici vor fi deschise şi un cinema, un hypermarket Carrefour şi un magazin de bricolaj Dedeman. Viitorul mall va avea o suprafaţă de închiriat de 52.700 metri pătraţi, pe două niveluri, şi o suprafaţă de 14.500 metri pătraţi dedicată zonei de bricolaj. Centrul comercial va avea 150 de magazine de îmbrăcăminte, încălțăminte, înfrumusețare, sport, tehnologie, home&deco, jucării și produse pentru copii, servicii, restaurante și cafenele

Dezvoltatorii anunţă că vor exista şi 2050 de locuri de parcare.
Promenada Mall Craiova este plasat la 10 minute distanţă de centrul oraşului, cu maşina, şi este conectat la toate zonele importante din oraş şi prin liniile de transport în comun (două linii de autobuz şi trei linii de tramvai cu staţii în imediata proximitate a viitorului centru comercial).

În plus, Promenada are un plus de vizibilitate şi accesibilitate prin accesul direct de la drumul naţional care leagă Craiova de oraşe precum Bucureşti, Târgu Jiu sau Drobeta Turnu Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS