17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriFord produce la Craiova un SUV din gama "Performance", Puma ST

Ford produce la Craiova un SUV din gama „Performance”, Puma ST

Ford introduce în producție la Craiova primul SUV din categoria Ford Performance care se fabrică în Europa, Puma ST. Versiunea Puma ST este o mașină mai sportivă și mai puternică (200 cp) și este prima din secțiunea Performance fabricată în România. 10% din din volumul de producție Puma de la Craiova va fi din gama ST.

Ford a prezentat, miercuri, la uzina din Craiova o varianta a Ford Puma din gama de performanță, Puma ST, care va intra pe liniile de producție de la Craiova. După ce a depășit efectele pandemiei, iar cererea de vehicule în Europa și-a mai revenit, Ford introduce o a treia mașină pe linia de producție de la Craiova.

Noul SUV de mici dimensiuni este primul vehicul din gama Ford Performance pe care producătorul auto îl fabrică în Europa. Și este primul astfel de SUV care se fabrică în România, conform datelor furnizate de companie.

Ford a dezvaluit Puma ST care se fabrica la Craiova

Directorul Ford Romanaia, Ian Pearson, a precizat că la ultima vizită a lui Klaus Iohannis la fabrica auto, președintelui i-a fost prezentat noul SUV Puma ST.

Noua versiune Puma ST este o mașină sportivă, dar sigură, în același timp, au anunțat oficialii Ford. Ian Pearson a vorbit despre design-ul deosebit al vehiculului, despre stil, tehnologie, dar mai ales despre performanță. “Puma ST combină stilul practic al unei mașini Puma, cu sportivitatea vehiculelor din linia ST din familia Ford, pe care o avem în Europa”, a spus Ian Pearson.

Ford a prezentat, miercuri, și un filmuleț cu Puma ST, rulând pe Transfăgărășan

Ce diferențiază Puma ST de Puma produsă la Craiova

Vehiculele din gama Performance sunt mai puternice și conferă un condus sportiv pasionaților de mașini de putere. Puma ST care se fabrică la Craiova poate atinge o viteză de 100 km/ora în 6,7 secunde.

În cadrul unui eveniment la care au participat jurnalisti, masina de culoare verde intens, a fost dezvelita celor prezenti, in jocuri de lumini si sunet. Puma ST este echipată cu un motor de 1,5 litri EcoSport, pe benzină, în trei trepte, care poate dezvolta o putere de 200 de cai putere. Vehiculul are cutie manuală de viteze, în șase trepte. “Puma ST este primul SUV de mici dimensiuni din Europa care este oferit cu diferențial mecanic cu alunecare limitată (LSD), ce optimizează tracțiunea frontală pentru a spori capacitatea de virare și a minimiza subvirarea, în special la ieșirea de pe viraje”, informează producătorul.

Asa arata bordul noii Puma ST

Scaunele mașinii sunt din segmentul sport. Iar anvelopele de 19 inch sunt speciale pentru o mașină din acest segment. Bara de torsiune este cu 40% mai rigidă decât la Fiesta ST.

Puma este un vehicul mild-hibrid, diferit de Puma ST, pe când ST este un vehicul cu cutie manuală, în șase trepte. Designul este asemănător la cele două versiuni, dar exista și alte elemente care le diferentieaza.

Noul SUV Puma ST care se va fabrica la Craiova (Foto: Ramona Olaru)

Care este volumul de producție de la Ford

SUV-ul în varianta Puma ST va intra în producția de masă la Craiova la începutul lunii noiembrie. Până atunci, însă, compania a anunțat că pot fi date comenzi la dealeri.

Conducerea Ford nu a avansat un preț al noii variante din segmentul Ford Performance. Însă mașinile din acest segment sunt ceva mai scumpe decât modelul de bază.

La această dată, la Craiova se produc circa 1.000 de mașini pe zi. Circa 80% din întreaga producție reprezintă producția de Ford Puma hybrid, iar circa 20% – modelul EcoSport. Vehiculul Ford Puma este la început de drum, iar cererea pe piețele europene este în creștere pentru acest model, informează reprezentanții companiei.

Din întreaga producție a Puma, circa 10% va reprezenta producția de Puma ST.

La ora actuală, producția de vehicule la Ford se realizează în trei schimburi de lucru. În uzina Ford din Craiova lucrează aproximativ 6.200 de angajați.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS