11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCirca 3.000 de angajați ai Ford Craiova s-au întors la lucru. Condițiile sunt foarte stricte

Circa 3.000 de angajați ai Ford Craiova s-au întors la lucru. Condițiile sunt foarte stricte

Angajații Ford sunt scanați la intrarea în fabrică, pentru a li se măsura temperatura. În incinta se păstrează distanțarea socială. Inclusiv la locurile de servire a mesei au fost impuse condiții speciale, pentru ca angajații să fie în siguranță.

Fabrica Ford Craiova și-a reluat astăzi activitatea. Se lucrează într-un singur schimb și la secția de vehicule și la cea de motoare. Ford a anunțat că aproape jumătate din numărul total de angajați se află la lucru, începând de pe 4 mai. Acest lucru înseamnă că aproximativ 3.000 de angajați ai Ford și-au reluat activitatea în această dimineață. Condițiile de lucru sunt dintre cele mai precaute. Angajații sunt obligați să respecte anumite condiții destul de dure, pentru a putea să lucreze în siguranță.

Iată câteva dintre măsurile anunțate de companie și comunicate angajaților Ford Craiova, în cadrul programului planului de revenire la serviciu, pregătit pentru astăzi, 4 mai.

Angajații completează un formular de autoevaluare a sănătății

Completarea zilnică a unui formular online de autoevaluare a sănătății pentru a se permite accesul în uzină. Pentru a reduce potențialul risc de expunere a angajaților noștri, compania a decis să solicite angajaților să completeze un chestionar online sau pe hârtie înainte de a se deplasa la Ford și de a întră într-o unitate Ford. Acesta este un chestionar simplu privind starea de sănătate individuală.

Dacă răspunsul este NU la toate acele întrebări, angajatul poate merge la serviciu. Dacă răspunsul este DA la una (sau mai multe) dintre întrebări, angajatul NU poate veni la serviciu. El va primi informații suplimentare pe care trebuie să le urmeze, informeaza Ford.

Tuturor angajajatilor li se scanează temperatura, la intrare în Ford

Producătorul auto a trecut la Instalarea dispozitivelor de scanare a temperaturii la fiecare poartă de acces, pentru a identifica persoanele care au febră. Nu toată lumea care are febră are COVID-19, informează compania. Cu toate acestea, febra este frecvent unul dintre simptomele infectării cu acest virus. Pentru a proteja pe toți cei care lucrează în uzina Ford Craiova, persoanelor cu o temperatură corporală ridicată nu li se va permite accesul în uzină.

Ford a scanat astazi angajatii la intrarea in fabrica. Pe monitor se afiseaza temperatura corpului

GdS s-a interesat la Ford. În dimineață zilei de 4 mai, toți angajații care au intrat la lucru au fost scanați , pentru a li se măsură temperatura. Reprezentanții Ford au precizat, pentru GdS, că totul a decurs normal și nu au fost înregistrate alte aspecte.

Măsuri de distanțare socială

Angajații Ford Craiova sunt rugați să păstreze o distanță de cel puțîn 2 m față de cei din jur și să evite formarea unor grupuri mai mari de 3 persoane. Angajații sunt sfătuiți să nu cumpere alimente neambalate și toate cantinele din secții, automatele, bucătăriile unde se prepară mâncarea și facilitățile din zona de odihnă, adică frigidere, cuptoare cu microunde nu vor fi puse în funcțiune.

Cu toate acestea, chioșcurile din interiorul uzinei vor fi redeschise în timp ce plățile cu cardul sunt încurajate.

Acțiuni sanitare

Întreg personalul din incinta companiei va fi obligat să poarte mască de față și, în plus, în anumite situații, o vizieră, pentru a reduce riscul de răspândire a infecției în fabrică. Compania a suplimentat nu numai materialele de curățare, dar și frecvența acestor activități în întreaga fabrică, începând cu luna trecută.

Angajaților li se va oferi, de asemenea, acces la materiale de curățare corespunzătoare, pentru a se asigura că își pot păstra curate propriile zone de lucru și că pot păstra o igienă personală corespunzătoare

Transport către/de la Ford

Compania a contactat furnizorii de transport interni și externi și le-a comunicat să asigure suficiente autobuze / tramvaie pentru transportul public cât și curse speciale suplimentare, deoarece este recomandat că gradul de ocupare al mijlocului de transport să fie sub 50%.

În cazul transportului personal, compania a recomandat deplasarea a cel mult 2 persoane într-o mașină: șoferul și o persoană pe bancheta din spate, în partea opusă șoferului. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS