11.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriFord anunță reluarea producției la Craiova, gradual, de pe 4 mai

Ford anunță reluarea producției la Craiova, gradual, de pe 4 mai

Forda reia productia in uzina din Craiova incepand de luni. Momentan, se va lucra intr-un singur schimb.

Ford anunta astazi reluarea graduala a productiei de vehicule si motoare la principalele sale uzine din Europa, incepand cu data de 4 mai. Fabricile Ford vor trece gradual la productie mai mare, pe parcurs.

Uzina din Craiova reia activitatea tot de luni, 4 mai. Dar se va lucra intr-un singur schimb, fata de trei schimburi, cate erau pana acum. „Acest lucru este valabil si pentru uzina de la Craiova, care isi va relua activitatea in mod etapizat, intr-un singur schimb de lucru, atat in Sectia de Productie Vehicule cat si in cea de Productie Motoare”, a informat compania, printr-un comunicat de presa.

Ford reia productia, cu masuri speciale pentru angajati. Producatorul auto a comunicat personalului si masurile care s-au luat in fabrica pentru siguranta angajatilor. Sunt masuri ce vizeaza accesul in fabrica, la posturile de lucru, precum si masuri legate de modul in care va fi luata masa de pranz, precum si despre limitarea deplasarilor prin fabrica. Aceste masuri au fost deja comunicate tuturor angajatilor Ford Romania, precum si furnizorilor, informeaza compania.

La Craiova se vor intoarce de luni la lucru aproximativ jumatate dintre cei 6.200 de angajati ai fabricii.

Ford produce masti si viziere pentru angajatii sai

In plus, Ford Craiova produce propriile viziere. In acest fel, Ford asigura un nivel suplimentar de protectie pentru unele operatiuni din cadrul uzinei, a informat compania, printr-un comunicat de presa.

Ford va produce măști de față pentru a fi utilizate în uzinele sale din toată Europa. Mastile produse de Ford vor fi purtate pe fata de catre angajatii companiei. Dar si de oricine viziteaza fabrica, in mod obligatoriu.

Compania pregateste reluarea productiei de aproximativ doua saptamani. GdS a scris recent despre masurile speciale care se pregateau in fabrica. Nu a fost anuntata data la care se va ajunge la cadenta de productie existenta inainte de pandemie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS