4.4 C
Craiova
vineri, 22 ianuarie, 2021
Știri de ultima oră Bani & Afaceri Cine sunt oamenii care au preluat controlul asupra Băncii Transilvania

Cine sunt oamenii care au preluat controlul asupra Băncii Transilvania

Banca Transilvania este cea mai mare bancă din România în funcţie de valoarea activelor gestionate, adică circa 87 mld. lei la final de 2019. La bursa de la Bucureşti, instituţia de credit are o capitalizare de aproximativ 10 mld. lei.

Un procent de 65% din ca­pitalul social al Băn­cii Transilvania (sim­bol bursier TLV) este deţinut de investitori români, precum investitori de retail, SIF-uri, fonduri de pensii private, arată datele din raportul consiliului de administraţie al băncii aferent anului 2019.

Spre comparaţie, în 2018, ponderea deţinută de investitori români (retail plus instituţionali) la banca de la Cluj era de 59%, ceea ce înseamnă că pe par­cursul anului 2019 investitorii români au cumpărat acţiuni TLV, iar cei străini au vân­dut. Astfel, pon­de­rea pe care o deţin in­ves­titorii străini la cea mai mare bancă din România s-a dimi­nuat de la 32,4% la 26,8%, arată datele ZF.

Cât deține Banca Europeană de Recon­struc­ţie şi Dez­vol­tare

Banca Europeană de Recon­struc­ţie şi Dez­vol­tare (BERD), cel mai mare in­ves­titor instituţional în economia românească, are o deţinere de 8,6% din Banca Transil­vania, arată datele din ra­portul consiliului de administraţie. Deţinerea BERD la banca de la Cluj a rămas ne­modificată pe parcursul anului 2019.

Banca Transil­va­nia este cea mai ma­re bancă din România în funcţie de va­loarea acti­velor gestionate, adică circa 87 mld. lei la final de 2019. La Bursa de la Bucu­reşti, instituţia de cre­dit are o capita­lizare de aproximativ 10 mld. lei.

Fondurile de pen­sii ale NN au raportat o deţinere de 10% din Banca Transilvania

Săptămâna trecută fondurile de pen­sii ale NN au raportat o deţinere de 10% din Banca Transilvania, echi­valentul unei investiţii de circa 1 mld. lei, arată calculele realizate de ZF pe baza informaţiilor publicate la bursă.

Banca Transilvania şi-a bugetat pentru anul 2020 un profit net de 514 mil. lei şi venituri totale de 3,4 mld. lei, se arată în bugetul supus votului acţionarilor la finele lunii aprilie.

„Lipsa predictibilităţii în ceea ce priveşte răspândirea COVID-19 şi impactul său general nu ne afectează fo­cu­sul, şi anume continuarea ser­vi­sării clienţilor băncii în condiţii opti­me. Stabilitatea financiară a Băncii Transil­vania, împreună cu sistemele noastre electronice dezvoltate sunt pilonii pe care ne sprijinim în aceste momente de incertitudine şi agitaţie“, se arată în raportul consiliului de administraţie al băncii, care include şi bugetul pentru 2020.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

12 asistenți și medici au primit ser fiziologic în...

12 asistenți și medici din Trentino, Italia, au fost...

ȘTIRI GdS

Când trebuie conectate casele de marcat la serverele ANAF

Firmele mici și mijlocii trebuie să se conecteze la serverele ANAF. Legiuitorii au amânat perioada aplicării amenzilor până la 31 martie, însă au rămas valabilă obligativitatea conectării caselor de marcat electronice fiscale la serverele ANAF. Acel termen se apropie. Ce trebuie să facă firmele?

Mezeluri din Bănie organizează un concurs pe Facebook cu...

Mezeluri din Bănie împreună cu Lactag Pe Gustate organizează, în această perioadă, un concurs atractiv pe pagina de Facebook Mezeluri din Bănie. Ce premii puteți...

COMUNICAT DE PRESĂ PRIVIND LANSAREA PROIECTULUI CU TITLUL „Eficientizarea...

Tipul materialului: Comunicat de presaTitlul proiectului: Eficientizarea activitatii RST EXPERT SRL prin achizitia de echipamenteNumele beneficiarului: RST EXPERTSRLObiectivul general al proiectului il constituie eficientizarea...

Afaceri de succes, în pandemie. Profiturile din pariuri concurează...

Firmele de pariuri sportive și jocuri de noroc se dezvoltă în ultimii ani, în Craiova. Inclusiv în pandemie. Unele astfel de societăți au cifre de afaceri comparabile cu firme consacrate din industrie. Profiturile lor nu sunt de neglijat.

S-au scumpit benzina și motorina. De ce crește prețul...

În ultimele zile, prețul carburanților în benzinării a trecut de 5 lei pe litru sau se situează foarte aproape de pragul de 5 lei pe litru. Explicăm, în continuare, căror factori se datorează scumpirea.

COMUNICAT DE PRESĂ PRIVIND LANSAREA PROIECTULUI CU TITLUL „Eficientizarea...

Tipul materialului: Comunicat de presaTitlul proiectului: Eficientizarea activitatii RST EXPERT SRL prin achizitia de echipamenteNumele beneficiarului: RST EXPERTSRLObiectivul general al proiectului il constituie eficientizarea...