14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & Afaceri„Jurnal de antreprenor“: Ce face Popeci Utilaj Greu

„Jurnal de antreprenor“: Ce face Popeci Utilaj Greu

Inițiem un nou demers jurnalistic: „Jurnal de antreprenor“. GdS s-a interesat cum reușesc anumiți antreprenori să își țină afacerile funcționale, în această perioadă. Dacă depind de importuri, de forță de muncă, dacă li s-a diminuat cererea pe piață. Concret, vrem să aflăm cum fac ei în situație de urgență.

Popeci Utilaj Greu este o firmă care activează în industria doljeană, deținută de omul de afaceri Constantin Popeci. Compania are ca principal obiect de activitate „fabricarea utilajelor pentru metalurgie“. Cea mai mare parte a producției de la Popeci Utilaj Greu merge la export. Firma a produs, de-a lungul timpului, pentru mari nume din industria europeană. Până zilele trecute, fabrica din Craiova funcționa, aproape la parametri normali, cu mici excepții.

Spre finalul săptămânii trecute, antreprenorul craiovean preciza că are comenzi și că încearcă să țină fabrica activă. Popeci a menționat că, dacă statul decide sistarea întregii activități în economie, atunci se va supune regulilor, ca orice firmă din țară.Pe perioada situației de urgență, Popeci a reorganizat fluxul de producție, a plătit dările către stat, s-a îngrijit de angajați, și-a făcut planuri de viitor.


„Folosim materie primă în proporție de 90% din țară“


Cum a reușit firma să continue producția în această perioadă? Constantin Popeci a menționat, pentru GdS, că a întâmpinat mici probleme cu aprovizionarea unor materiale din străinătate. Au întârziat transporturile de mărfuri chiar din țări precum Germania și Austria, care nu au fost foarte afectate de coronavirus până săptămâna trecută.

Marele avantaj al firmei craiovene este acela că nu depinde în proporție mare de importuri. „Am avut avantajul că nu depindem mult de importuri. Folosim materie primă în proporție de 90% din țară. În perioada aceasta ne-au lipsit câteva piese forjate, care vin din Germania. Și alte mici piese din alte țări. Inclusiv livrări de mici semifabricate din Italia. Lucrurile acestea se vor regla în perioada următoare“, a spus Popeci.
Ce spune antreprenorul despre redresarea economiei


Antreprenor cu „greutate“ în economia Doljului, Constantin Popeci, deținătorul firmei Popeci Utilaj Greu, are o gândire optimistă despre revenirea economiei. Opinia lui a fost prezentată și zilele trecute, în GdS. El consideră că industria va avea cerere, în continuare. Mai spune că vor fi multe firme care vor avea contracte de onorat, după ce trece pandemia.

„Este timpul să gândim rațional. Și să fim cât mai mulți care facem acest lucru. Eu sunt convins că firmele din industrie vor avea comenzi, după ce trece pandemia. De exemplu, Ford ar putea să înceapă imediat producția, după ce trece situația aceasta. Cerere de mașini va fi pe piață. Și alte firme din industrie vor avea comenzi.Important este ca statul și băncile să păsuiască firmele o perioadă cu plata taxelor, a ratelor la credite.

Și firmele care produc, care au activitate, trebuie să fie responsabile. Luna aceasta, firma noastră a achitat toate taxele către ANAF. Este important ca statul să aibă resurse să asigure șomajul tehnic și toate cele necesare în această perioadă“, a declarat Constantin Popeci, pentru GdS.


Popeci consideră că angajații sunt pe primul loc


Omul de afaceri craiovean a mai precizat că este încrezător că economia își va relua activitatea în cel mult una-două luni. „Nu am dubii că economia își va da drumul treptat, după ce trece perioada aceasta de situație de urgență. Acum este important ca oamenii să fie înțelegători. Și mulți au înțeles situația. Cei de vârsta mea să stea toți acasă!“, a mai precizat Constantin Popeci.Antreprenorul craiovean spune că, în această perioadă, „oamenii sunt pe primul loc. Mulți dintre ei se tem de acest virus, iar noi trebuie să avem grijă de oamenii noștri. Ei sunt cel mai important capital“.

De aceea, la Popeci Utilaj Greu li s-a comunicat că aceia care doresc să stea acasă în această perioada pot să o facă. Antreprenorul craiovean a menționat că, în luna mai, lucrurile vor intra pe făgașul normal. Din acel moment, activitatea economică ar putea să fie reluată în domeniile afectate. Și, începând de atunci, unele firme vor începe să aibă din nou comenzi. „Să fim optimiști! Ne vom reveni! Până atunci, însă, trebuie să respectăm condițiile și cei care nu merg la lucru să stea în case!“, a conchis antreprenorul craiovean, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS