21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPeste 15.000 de contracte de muncă, suspendate în Dolj

Peste 15.000 de contracte de muncă, suspendate în Dolj

Din totalul contractelor de muncă suspendate în Dolj, circa 9.000 au fost suspendate în luna martie. Firmele din industria auto din Dolj și alte societăți mai mici și-au trimis angajații în șomaj tehnic.

În Dolj sunt suspendate peste 15.000 de contracte individuale de muncă, în total, anul acesta. Nu toate contractele de muncă evidențiate au fost suspendate în perioada crizei cauzate de coronavirus, după cum detaliem mai jos.

Cele mai multe contracte individuale de muncă dintre cele suspendate sunt pe perioadă nedeterminată. Aici intră 12.531 de contracte individuale de muncă. Diferența de 2.524 sunt contracte suspendate pe perioadă determinată. Numărul total de contracte suspendate în Dolj este sub 10% din totalul contractelor de muncă active. Potrivit ITM Dolj, pe 23 martie erau active 180.488 de contracte de muncă, aferente unui număr de 148.152 de angajați. Ceea ce înseamnă că unii angajați au mai multe contracte de muncă.

Cele mai multe dintre aceste contracte au fost suspendate în luna martie. În special, angajatorii ai căror angajați nu își pot desfășura activitatea de la domiciliu apelează la șomajul tehnic și le suspendă angajaților contractele de muncă. Cei din industrie sunt cei mai afectați.

Aproape 9.000 de contracte au fost suspendate în luna martie

Din totalul de 15.055 de contracte de muncă suspendate, pe parcursul lunii martie au fost suspendate aproape 9.000.

Datele au fost furnizate de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Dolj, la solicitarea GdS. Datele au fost extrase din evidențele ITM Dolj, luni, 23 martie 2020, la primele ore ale dimineții. Situația contractelor de muncă suspendate se schimbă de la o oră la alta, de la o zi la alta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS