Acasă Bani & Afaceri De ce creşte cursul euro? De ce scad dobânzile?

De ce creşte cursul euro? De ce scad dobânzile?

-

De ce creşte cursul euro? De ce au început să scadă dobânzile?
La aceste întrebări va răspunde, în această seară, invitatul Ramonei Olaru, la emisiunea Economia Sudului, de la Radio Sud.

Este vorba despre Cristi Spulbăr, profesor la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor. Invitatul şi moderatoarea emisiunii vor discuta despre evoluţia principalelor valute în comparaţie cu leul, în ultima perioadă. Vor analiza cauzele deprecierii leului în raport cu euro şi cu principalele valute.

Vor aborda subiecte de interes şi vor efectua analize despre evoluţia indicilor ROBOR şi IRCC ce stau la baza calculul dobânzii la creditele cu dobândă variabilă. De asemenea, vor fi dezbătute modalităţile prin care inflaţia „mănâncă” din creşterile salariale. Şi, nu în ultimul rând, vor fi aduse argumente despre cum fintech-urile devin alternative ale cardului bancar clasic. Vă aşteptăm să ne ascultaţi la Economia Sudului, de la Radio Sud, pe frecvenţa 97,4 FM, începând cu ora 21:00. 

ȘTIRI VIDEO GdS

Jurnal de antreprenor. SPIACT Craiova întâmpină sincope în aprovizionarea cu piese

Firma are 103 angajați și nu a întrerupt activitatea. Probleme apar la aprovizionarea cu diverse repere necesare în producție. „La produsele complexe, ca ale noastre, dacă lipsește o piesă nu putem face produsul“, a spus administratorul SPIACT.