10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriSituaţie incertă la Modexim. 300 de angajaţi ai fabricii, concediaţi colectiv

Situaţie incertă la Modexim. 300 de angajaţi ai fabricii, concediaţi colectiv

O mare firmă care activează în industria confecţiilor în Craiova este la un pas de a-şi închide porţile. Circa 300 de angajaţi ai fabricii de confecţii Modexim din Craiova se află în perioada de preaviz. Concedierea colectivă a început de luni, 27.01.2020.

Concedierea colectivă a apărut ca urmare a faptului că fabrica nu mai are comenzi. Contactat telefonic de GdS, liderul sindical care se ocupă de Modexim, Marin Florian, a precizat: „Aproximativ 300 de angajaţi sunt în preaviz, începând de luni, 27.01.2020. Suntem într-o şedinţă. Este posibil ca angajatorul să suspende concedierea colectivă, în cazul în care găseşte comenzi”.

Problemele legate de lipsa de comenzi şi de piaţa de desfacere a producţiei de confecţii de la Craiova nu sunt de azi. La un moment dat, în unul din spaţiile fabricii de confecţii ar fi urmat să apară un hipermarket Cora.

Circa 300 de angajaţi urmează să plece acasă


Concedierea colectivă de la Modexim a fost confirmată pentru GdS şi de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Dolj. Fabrica de confecţii a fost una dintre cele mai mari entităţi de profil din Craiova. Modexim are o istorie îndelungată pe piaţa de profil din Craiova.

Potrivit datelor din bilanţul contabil publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor, în 2018, Modexim SA Craiova mai avea 419 angajaţi. Pe anul respectiv, cifra de afaceri a companiei a fost de 16,8 milioane de lei. Profitul înregistrat în 2018 a fost de peste 66.000 de lei.
Vom reveni cu amănunte în GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS