18.8 C
Craiova
luni, 28 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Bani & Afaceri Situaţie incertă la Modexim. 300 de angajaţi ai fabricii, concediaţi colectiv

Situaţie incertă la Modexim. 300 de angajaţi ai fabricii, concediaţi colectiv

O mare firmă care activează în industria confecţiilor în Craiova este la un pas de a-şi închide porţile. Circa 300 de angajaţi ai fabricii de confecţii Modexim din Craiova se află în perioada de preaviz. Concedierea colectivă a început de luni, 27.01.2020.

Concedierea colectivă a apărut ca urmare a faptului că fabrica nu mai are comenzi. Contactat telefonic de GdS, liderul sindical care se ocupă de Modexim, Marin Florian, a precizat: „Aproximativ 300 de angajaţi sunt în preaviz, începând de luni, 27.01.2020. Suntem într-o şedinţă. Este posibil ca angajatorul să suspende concedierea colectivă, în cazul în care găseşte comenzi”.

Problemele legate de lipsa de comenzi şi de piaţa de desfacere a producţiei de confecţii de la Craiova nu sunt de azi. La un moment dat, în unul din spaţiile fabricii de confecţii ar fi urmat să apară un hipermarket Cora.

Circa 300 de angajaţi urmează să plece acasă


Concedierea colectivă de la Modexim a fost confirmată pentru GdS şi de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Dolj. Fabrica de confecţii a fost una dintre cele mai mari entităţi de profil din Craiova. Modexim are o istorie îndelungată pe piaţa de profil din Craiova.

Potrivit datelor din bilanţul contabil publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor, în 2018, Modexim SA Craiova mai avea 419 angajaţi. Pe anul respectiv, cifra de afaceri a companiei a fost de 16,8 milioane de lei. Profitul înregistrat în 2018 a fost de peste 66.000 de lei.
Vom reveni cu amănunte în GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Judo / Sportivii de la CSU Craiova, medaliaţi la...

În perioada 24-26 septembrie a avut loc...

ȘTIRI GdS

Biciclist accidentat pe strada Fraţii Goleşti

Un biciclist de 40 de ani, care nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers, a fost accidentat de un autoturism şi transportat la Spitalul de Urgenţă Craiova.

Portarul Silviu Lung jr. şi-a anunţat retragerea din echipa...

Portarul craiovean Silviu Lung jr. a decis să se retragă din echipa naţională de fotbal a României la doar 31 de ani....

Cod galben de instabilitate atmosferică în mai multe județe

O avertizare cod galben de instabilitate atmosferică pentru 28 de judeţe a fost emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). Aceasta este...

Alegeri locale Craiova. Care sunt, de fapt, procentele obţinute...

Alegeri locale Craiova. Procentele anunţate aseară în urma exit-pollurilor nu prea bat cu cele rezultate la numărătoarea paralelă a partidelor.

România: 6.162 de teste, efectuate în ultimele 24 de...

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.372.340 de teste. Dintre acestea...

România: 30 de decese din cauza COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că până astăzi, 4.748 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.