22.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriHipermarket Cora, în Craiova?

Hipermarket Cora, în Craiova?

Retailerul ar urma să deschidă un centru comercial la parterul clădirii Modexim SA. Societatea a concesionat de la Primăria Craiova un teren pentru parcări şi căi de acces necesare spaţiului comercial. Pe schiţa ce însoţeşte proiectul de hotărâre scrie „magazin Cora“.

Pavilionul de la parterul fabricii de confecţii ar urma să fie închiriat de către România Hipermarchet SA, compania care a dezvoltat brandul Cora în ţara noastră. Până în acest moment, producătorul craiovean de confecţii Modexim SA a făcut primul pas, concesionând de la Primăria Craiova terenurile din jurul clădirii, pentru parcări ce ar putea fi destinate viitorului centru comercial.
În şedinţa de săptămâna trecută, Consiliul Local (CL) Craiova a aprobat o hotărâre prin care se concesionează terenurile din jurul fabricii de confecţii către compania care activează acolo, Modexim SA. Proiectul transmis de către Modexim municipalităţii se referă la solicitarea concesionării terenurilor din jurul clădirii fabricii (ieşirile fabricii pe strada Dr. Dimitrie Gerota şi Dr. Nicolae Ionescu-Siseşti), concesionare ce are drept scop realizarea unui proiect „pentru punerea în valoare a parterului clădirii din bulevardul 1 Mai, nr. 86, în suprafaţă construită de circa 10.000 de metri pătraţi, şi crearea de locuri de muncă în municipiul Craiova“, a declarat directorul general al SC MODEXIM SA, Iuliana Dănişor. În schiţa (planul) proiectului ataşată la hotărârea CL, intitulată „Centru Comercial Craiova“ se poate observa că spaţiul comercial ar avea 13.215 metri pătraţi, cu tot cu parcări, iar în dreptul unei intrări scrie „magazin Cora“. Întregul parter al clădirii de la Modexim ar urma să fie destinat deschiderii unui hipermarket Cora, iar activităţile fabricii de confecţii să se desfăşoare la etajele celelalte. În prezent, la parterul clădirii activează, printre altele, şi outlet-ul Steilmann.

„Activitatea de confecţii continuă!“

Întrebată despre viitorul centru comercial, directorul general al Modexim SA, Iuliana Dănişor, a declarat, pentru GdS că terenurile concesionate de la primărie vor fi destinate „pentru un proiect viitor“, fără a confirma dacă este vorba sau nu de Cora. Cert este că activitatea de confecţii va continua la Modexim. „Activitatea de producţie de confecţii va continua la Modexim pe celelalte etaje. Noi dorim să dezvoltăm activitatea de producţie de confecţii şi ne-am dori foarte mult să mai deschidem încă un etaj pentru producţie. Avem numeroase comenzi şi invităm oamenii să vină către noi, să se angajeze. Am început să producem pentru sezonul toamnă-iarnă şi este nevoie de mai mulţi oameni pentru activitatea de confecţii“, a spus Iuliana Dănişor.

Cora se grăbeşte?

Potrivit hotărârii CL din şedinţa de săptămâna trecută, „se aprobă concesionarea, prin negociere directă, pe o durată de zece ani, către SC Modexim SA, a terenului proprietate privată a municipiului Craiova (…), în vederea realizării de locuri de parcare şi acces“. În raportul care însoţeşte hotărârea se detaliază despre viitorul centru comercial ce va fi înfiinţat în incinta Modexim, precizându-se că proiectul se realizează „prin asociere cu un brand multinaţional specializat în retail. Proiectul este însuşit în totalitate de partenerii externi, punerea urgentă în practică a acestuia depinzând de aprobarea Consiliului Local al Municipiului Craiova privind concesionarea terenului solicitat conform planului Centru Comercial Craiova – varianta 3 anexat“.
Reprezentanţii Cora au precizat, pentru GdS, că se are în vedere extinderea Cora în ţară, dar nu au fost furnizate date concrete despre o eventuală investiţie la Craiova: „Compania noastră are în vedere extinderea în mai multe oraşe, dar eu nu am primit o informaţie oficială despre Craiova“.

Firma România Hipermarchet ar fi fost interesată de Craiova mai demult

Primul proiect prin care Cora ar fi urmat să apară în Craiova era prins în cadrul a ceea ce ar fi trebuit să fie Adora Mall, de pe strada Caracal, unde retailerul dezvoltat de grupul Louis Delhaize ar fi urmat să închirieze o suprafaţă de 13.000 de metri pătraţi, pentru un hipermarket. Dar Adora Mall este departe de a deveni realitate, proiectul fiind început cu mulţi ani în urmă şi încremenit la stadiul de fundaţie. Deşi, acum cu un an, dezvoltatorul Sonae Sierra, care urma să construiască Adora Mall, anunţa că va relua lucrările, până în acest moment nu s-a făcut nimic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS