8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriDeblocarea activităţii Romatsa a lăsat visteria statului goală

Deblocarea activităţii Romatsa a lăsat visteria statului goală

Executivul a scos toți banii din vistieria statului pentru a-i vira fraților Micula și a debloca activitatea Romatsa. Această măsură se poate traduce prin blocaje la nivelul primăriilor, dar și imposibilitatea de a plăti salarii.

Aproape 300 de milioane de euro a plătit Guvernul fraților Micula pentru datoria de la Romatsa. Executivul ar trebui să plătească şi cheltuielile de funcţionare pentru primării, dar și salariile de la inspecţia muncii.

”Asta va lăsa pe moment fondul de rezervă fără disponibilitățile financiare pentru a aloca sumele pentru administrațiile locale. În cadrul ședinței de luni, adoptăm o nouă rectificare astfel încat să realimentăm fondul de rezervă”, a eclarat Ludovic Orban.

Potrivit unui comunicat al Inspecției Muncii, instituția ar fi cerut suplimentarea bugetului la cea de-a doua rectificare cu 3 milioane de lei.

Angajații inspectoratelor teritoriale de muncă au primit salarii diminuate pentru luna noiembrie printr-o decizie luată de conducerea Inspecţiei Muncii, fără ca ministrul de resort să fie informat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS