14.9 C
Craiova
luni, 21 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Bani & Afaceri Deblocarea activităţii Romatsa a lăsat visteria statului goală

Deblocarea activităţii Romatsa a lăsat visteria statului goală

Executivul a scos toți banii din vistieria statului pentru a-i vira fraților Micula și a debloca activitatea Romatsa. Această măsură se poate traduce prin blocaje la nivelul primăriilor, dar și imposibilitatea de a plăti salarii.

Aproape 300 de milioane de euro a plătit Guvernul fraților Micula pentru datoria de la Romatsa. Executivul ar trebui să plătească şi cheltuielile de funcţionare pentru primării, dar și salariile de la inspecţia muncii.

”Asta va lăsa pe moment fondul de rezervă fără disponibilitățile financiare pentru a aloca sumele pentru administrațiile locale. În cadrul ședinței de luni, adoptăm o nouă rectificare astfel încat să realimentăm fondul de rezervă”, a eclarat Ludovic Orban.

Potrivit unui comunicat al Inspecției Muncii, instituția ar fi cerut suplimentarea bugetului la cea de-a doua rectificare cu 3 milioane de lei.

Angajații inspectoratelor teritoriale de muncă au primit salarii diminuate pentru luna noiembrie printr-o decizie luată de conducerea Inspecţiei Muncii, fără ca ministrul de resort să fie informat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Dora Popovic, antreprenoarea cu viziune care a adus produsele...

Cosmeticele Hemel sunt celebre în toată lumea...

ȘTIRI GdS

Dora Popovic, antreprenoarea cu viziune care a adus produsele...

Cosmeticele Hemel sunt celebre în toată lumea pentru efectele lor extraordinare şi, mai ales, pentru ingredientele 100% naturale. Femeia care le-a adus...

SCRISOARE DESCHISĂ DOMNULUI NICOLAE GIUGEA

Domnule Giugea,Am citit, așa din ”curiositate”, scrisorica dumneavoastră de amor pentru USR. Vă înțeleg curtea asiduuă pe care le-o faceți. Și unii...

Încep lucrările și la drumul județean Moțăței – Plenița

CJ Dolj a dat ordinul de începere a lucrărilor și la tronsonul II al DJ 561A, Moțăței – Unirea – Plenița – limita cu județul Mehedinți.

Universitatea Spiru Haret foloseşte cea mai puternică platformă de...

Admitere online la cea mai mare instituție de învățământ superior din România pentru 4 programe de...

Rezidențiat: Va crește numărul de locuri la specializările importante...

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, duminică, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Iaşi, că anul acesta vor fi scoase...

Finală la Roma pentru Simona Halep! Muguruza, ultima „victimă”

Simona Halep a făcut un meci senzaţional în semifinale la Roma. După ce jocul precedent, cu Putintseva, s-a încheiat mai repede decât...