19 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPensiile sub 1.000 de lei, neimpozitate?

Pensiile sub 1.000 de lei, neimpozitate?

Miniştrii de finanţe şi al muncii, Gheorghe Ialomiţianu şi Ioan Botiş, susţin că ministerele pe care le conduc nu au în intenţie introducerea cotei unice de impozitare şi pentru pensiile sub o mie de lei.
Întrebat dacă liderii coaliţiei se gândesc să promoveze impozitarea pensiilor mici, ministrul muncii, Ioan Botiş, a răspuns: „Nu. La Ministerul Muncii, nu“. De asemenea, ministrul de finanţe, Gheorghe Ialomiţianu, a susţinut că plata CAS de o categorie mai largă de pensionari nu înseamnă că acesta este un pas către impozitarea pensiilor sub 1.000 de lei.
„Nu este vorba de impozitarea pensiilor sub 1.000 de lei cu 16%. Este vorba de contribuţii la Sănătate cu cei cu pensii mai mari de 740 de lei. Nu avem în calcul o asemenea variantă“, a declarat ministrul Ialomiţianu.
Chiar dacă în plenul Camerei Deputaţilor, după adoptarea Legii pensiilor, a declarat că acestea nu vor scădea, ministrul Botiş a afirmat că punctul de pensie rămâne acelaşi, existând însă un impact asupra veniturilor anumitor categorii de pensionari prim impunerea plăţii CAS.
„Discutăm de pensii diferite, trebuie să vedeţi legea. Sunt anumite decalaje şi doar anumite categorii de pensionari sunt afectate de această contribuţie“, a precizat Botiş.

NewsIn

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS