28.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriProteste sindicale pentru majorarea salariului minim

Proteste sindicale pentru majorarea salariului minim

Aproape 2.000 de sindicalişti din industria uşoară vor picheta prefecturile din ţară, începând de astăzi, pentru a cere creşterea salariului minim la 540 de lei, a declarat ieri, pentru NewsIn, liderul Federaţiei PELCONTEX, Eugenia Diaconescu.
„Mizăm pe o participare numeroasă a angajaţilor din confecţii, în condiţiile în care salariul minim la noi este de doar 470 de lei. Este inadmisibil ce se întâmplă. Speram să semnăm în luna iulie un nou acord cu patronatele, în care să fie trecut un salariu minim de 540 de lei şi acum suntem nevoiţi să acceptăm această majorare de doar 30 de lei, până la plafonul de 500 de lei“, a comentat Diaconescu.
Liderul Federaţiei PELCONTEX a spus că se aşteaptă la o prezenţă masivă de protestatari în judeţele Iaşi, Maramureş şi Mehedinţi, unde organizaţia concentrează cel mai mare număr de angajaţi din industria uşoară.

Creşterile salariale, influenţate de salariul minim

La rândul său, Federaţia Sindicatelor Libere din Industria Lemnului (FSLIL) ameninţă că va da în judecată executivul pentru nerespectarea prevederilor hotărârii de guvern prin care se stabileşte creşterea salariului minim la 540 de lei de la 1 iulie, a declarat preşedintele FSLIL, Vasile Bădică. Şi aceşti sindicalişti au anunţat că vor picheta de astăzi prefecturile, Ministerul Muncii, Ministerul de Finanţe şi guvernul.
„Dacă nu se vor respecta prevederile Hotărârii Guvernului nr. 1507/2007 şi nu va creşte salariul minim la 540 de lei, începând cu 1 iulie vom avea mari neplăceri cu patronatele, cu care am semnat deja un protocol de creştere a salariului minim de la 600 la 650 de lei. Problema este că acest acord a fost semnat în condiţiile în care salariul minim pe economie ar fi crescut la 540 de lei. Nu ne rămâne decât să dăm în judecată guvernul în cazul în care actuala putere nu-şi respectă angajamentul semnat cu noi“, a precizat Bădică, citat de NewsIn.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS