16.7 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriGuvernul poate emite ordonanţe în vacanţă

Guvernul poate emite ordonanţe în vacanţă

Camera Deputaţilor a adoptat ieri un proiect de lege privind abilitarea guvernului pentru a emite ordonanţe în perioada vacanţei parlamentare.

Proiectul adoptat de deputaţi este, în general, cel propus de guvern şi prevede posibilitatea executivului de a emite ordonanţe în domeniile finanţelor publice, economiei, construcţiilor, agriculturii şi mediului, culturii, administraţiei publice.

În domeniul finanţelor publice şi economiei, guvernul va putea emite ordonanţe în ceea ce priveşte rectificarea bugetului de stat sau a bugetului asigurărilor sociale de stat pentru 2008, modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul datoriei publice externe.

În sectorul construcţiilor, sunt vizate stabilirea unor măsuri excepţionale pentru eliminarea riscului de prăbuşire a construcţiilor care prezintă pericol public, modificarea legilor privind amenajarea teritoriului şi urbanismul sau performanţa energetică a clădirilor.

Pe domeniile agricultură şi mediu, guvernul va putea emite ordonanţe privind măsuri de protecţie împotriva introducerii şi răspândirii organismelor dăunătoare plantelor sau produselor vegetale din România, dar şi ordonanţe privind regimul de import al îngăşămintelor ori construirea unor drumuri forestiere.

Proiectul a fost adoptat anterior şi de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS