15.1 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriProdusele de post, la mare cautare

Produsele de post, la mare cautare

Daca inainte de 1989 populatia mânca fortata salamul ce continea, pe lânga carne, si soia, in perioada Postului Mare, craiovenii consuma de bunavoie produsele din soia.


Preparatele din soia, asemanatoare ca prezentare cu cele din carne, au avantajul de a fi produse de post, consistente si fara colesterol.


„De când a inceput postul, produsele vegetale se vând foarte bine. Cea mai mare cerere e pentru snitelele de soia, halva, soia granule si pateuri. Se mai vinde bine si orezul“, a declarat Ioana Stupariu, comerciant in Piata Centrala.


Preferinta consumatorilor pentru aceste produse e confirmata de majoritatea comerciantilor din piata, dar si de reprezentantii marilor magazine. „In Craiova, exista cerere pentru produsele de post. In ultima perioada vânzarile la produsele vegetale sunt semnificativ mai mari. Se vând si pateurile, si snitelele, si crenvurstii“, a declarat angajatul unui supermarket din Craiova.


Produsele de post sunt variate


Gama produselor de post e variata si imita perfect majoritatea produselor „de dulce“. Pe piata exista soia fulgi si soia cubulete pentru ciorbe sau tocanite, soia snitel, pateu vegetal (cu ciuperci, cu masline, cu ardei, picant), salam, parizer sau crenvursti din soia. La acestea se aduga micii, crochetele in sos tomat, chiftelutele, piftia vegetala, precum si maioneza vegetala. Pentru cei care poftesc la brânzeturi exista tofu (brânza vegetala din soia cu ardei, simpla sau cu chimen) si cascaval, dar si laptele din soia (cu aroma de cicoare, scortisoara, vanilie, capsune, capuccino). Oferta producatorilor nu se opreste insa aici. Prajiturile, napolitanele, ciocolatele, untul de arahide si halvaua sunt numai câteva dintre produsele dulci de post.


Snitelele de soia, la mare cautare


Comertul cu produse de post e insa in avantajul clientilor dornici sa tina Postul Pastelui. „Sunt satioase si rapid de preparat. O punga cu snitele de soia costa cam 15.000 de lei si daca faci si o mâncarica te saturi rapid. Eu cumpar de câtiva ani“, a spus Maria Mihai, o gospodina de 37 de ani. Desi cumpara asfel de produse, nu toate preturile sunt pe placul clientilor, mai ales ca unele concureaza la pret produsele din carne. „Crenvursti, brânza si lapte de soia nu am luat ca sunt cam scumpe. Snitelele de soia sunt insa ieftine si bune“, a spus Georgeta Marinescu, o gospodina de 50 de ani. Craiovenii urmeaza tendinta de a renunta la produsele din carne in favoarea celor fara colesterol.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS