10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCompania Nationala a Huilei Petrosani, partener de afaceri pentru membrii Consiliului de Administratie

Compania Nationala a Huilei Petrosani, partener de afaceri pentru membrii Consiliului de Administratie

Compania Nationala a Huilei (CNH) favorizeaza in ultima vreme firmele membrilor Consiliului de Administratie, dupa ce in ultimii ani a fost o sursa de imbogatire pentru diferiti oameni de afaceri, prin asa-numitele firme-capusa care au dus la devalizarea societatii de stat. Dumitru Avram, membru in Consiliul de Administratie al Companiei Nationale a Huilei, consilier local PNL al municipiului Vulcan si totodata administrator al SC Termoplast Vulcan, a cistigat lucrarile de reparatii la sediul administrativ, afacere care ii va aduce aproximativ 1,150 de miliarde de lei vechi.


Pe 29 august, CNH a organizat o licitatie in vederea repartizarii lucrarilor de reparatii la sediul administrativ, la care participa firmele Termoplast Vulcan, Simar SA, Consmin SA si Visa, toate din Petrosani. Firma declarata cistigatoare si careia i s-au atribuit lucrarile este Termoplast Vulcan, care apartine lui Dumitru Avram, membru in CA al CNH, care a prezentat oferta de 1,150 de miliarde de lei, cu mult sub pretul celorlalte societati participante. Numai ca reprezentantii firmelor contracandidate sustin ca licitatia a fost aranjata in favoarea firmei lui Avram, iar pretul este nereal, ei contestind licitatia. Acestia sustin ca este imoral si incorect ca un membru in Consiliul de Administratie al CNH sa faca afaceri chiar in cadrul companiei deoarece este clar ca un astfel de contract poate fi favorizat. In plus, contracandidatii sai sustin ca Avram nu va putea nici macar sa respecte costurile, ele fiind mult diminuate, si ca acesta va veni cu acte aditionale. „Noi am facut un calcul, iar suma oferita de societatea cistigatoare nu ajunge nici macar pentru achizitionarea materialelor, ca de plata salariilor nu poate fi vorba. Fiind membru in Consiliul de Administratie, dupa ce va incheia contractul, Avram sigur va veni cu note ascunse de lucrari si anexe la contract prin care va cere bani in plus, iar in final va ajunge sa depaseasca ofertele noastre calculate corect“, a afirmat unul dintre reprezentantii firmelor contracandidate.


Dumitru Avram sustine insa ca deocamdata nu stie daca firma sa a cistigat lucrarile, desi angajatii Serviciului comercial din CNH le-au transmis notificari tuturor participantilor la licitatie. „A fost o licitatie deschisa, totul a fost transparent, iar pretul oferit de firma mea fata de ultima ofertanta a fost mai mic cu 700 de milioane de lei. Nu cred ca mi se poate atribui ca am intervenit, iar tot ce se spune este departe de realitate“, a declarat Avram.


In ultimii ani, Compania Nationala a Huilei din Petrosani a fost implicata intr-o serie de scandaluri legate de contracte paguboase si achizitii dubioase.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS