10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriFunctionarilor publici din Dolj le tremura scaunele sub ei

Functionarilor publici din Dolj le tremura scaunele sub ei

Conform spuselor presedintelui SAP Dolj, Primaria Craiova vrea sa angajeze personal fara acordul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici


„Functionarii publici incep sa aiba serioase motive de ingrijorare, luind de bune prezicerile fostului presedinte al Agentiei Nationale a Functionarilor Public, Victor Orban, care a anuntat ca se va face curatenie in rindul functionarilor publici pe motive politice“, a declarat duminica, intr-o conferinta de presa, presedintele Sindicatului din Administratia Publica (SAP) Dolj, Ringo Damureanu. Acesta a precizat ca functionarii se tem ca principiul stabilitatii pe post, inscris in statut, nu va fi respectat intocmai. Damureanu a declarat insa ca sindicatul nu se opune ca functionarii care vor fi dovediti corupti sa-si paraseasca posturile pe care le ocupa in prezent. Nici ceilalti bugetari, care nu sint functionari publici, nu au prea mari motive de bucurie. Desi sint cei mai prost platiti slujbasi ai statului, personalul contractual din administratia publica asteapta de doua luni ca guvernul sa le mareasca salariile in 2005. „Dupa ce am negociat cu fostul guvern o crestere de 22%, in doua transe, pe anul 2005, se pare ca actualul executiv, prin declaratiile din ultimele zile, incearca sa traga din nou acest procent catre 12%, cum propusese si guvernul PSD“, a declarat presedintele SAP Dolj. Damureanu considera totodata ca intentia Primariei Craiova de a-si suplimenta numarul de angajati din aparatul propriu nu are girul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici. „Chiar daca vor fi platiti din fondurile primariei, nu stim pe ce baze vor fi angajati functionarii publici, atita timp cit ANAF nu si-a dat acordul in acest sens“, a precizat presedintele SAP Dolj.


Sindicatele din Administratia Publica Dolj ar putea deveni din nou membri deplini ai BNS. „Intrucit cei cinci paralamentari ai BNS au demisionat din PRM, vom cere Uniunii Sindicatelor Functionarilor Publici din România, federatie la care sintem afiliati, sa redevenim membri deplini ai BNS“, a declarat Damureanu. Presedintele SAP crede ca parlamentarii BNS trebuie sa fie activi si utili membrilor de sindicat, iar despre BNS liderul de sindicat crede ca acesta este in continuare pe deplin independent politic. Reamintim pe aceasta cale cititorilor ca inainte de alegerile generale din noiembrie BNS a semnat un protocol cu Partidul România Mare. In urma rezultatelor votului cinci membri BNS au ajuns parlamentari pe listele PRM, acestia dindu-si ulterior demisia din partid.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS