14.1 C
Craiova
joi, 24 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Investigatii O comoară evaluată la un miliard de euro a fost furată dintr-un muzeu

O comoară evaluată la un miliard de euro a fost furată dintr-un muzeu

O comoară evaluată la peste un miliard de euro a fost furată azo dimineaţă din seiful unui muzeu din Dresda, Germania.

Potrivit primelor informații, hoții au intrat la primele ore ale dimineții în muzeul Grüne Gewölbe, muzeul de istorie unic, care conține cele mai mari colecții de obiecte valoroase din Europa.

Hoții au întrerupt alimentarea cu curent electric în jurul orei 5:00, după care au intrat printr-o fereastră spartă în muzeul care se spune că ar fi una din cele mai securizate clădiri din lume, informează Bild.

Aceeași sursă spune că spărgătorii au furat bijurerii cu diamante în valoarea de peste un miliard de euro. Totuși, valoarea exactă va fi stabilită ulterior, pentru că luni, la orele prânzului, polițiștii încă inventariau bijuteriile furate.

Potrivit Bild, ar fi fost vizată în special sala comorilor lui August al II-lea cel Puternic, fost rege al Poloniei şi prinţ-ales al Saxoniei în secolul al XVIII-lea.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cum a vrut Otokar să suspende licitaţia Craiovei pentru...

Licitaţia pentru achiziţionarea a 30 de autobuze electrice cu lungimea de circa 12 metri destinate transportului public din Craiova nu a fost suspendată. S-a prelungit doar termenul de depunere a ofertelor.

ȘTIRI GdS